Petak, 19 Travanj 2013 10:24

Ususret velike obljetnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

139. IZVJEŠTAJNO IZBORNA SKUPŠTINA DVD POŽEGA  -

 

IMG 6277POŽEGA – Najstarije vatrogasno društvo na ovim prostorima je svakako DVD Požega, koje će slijedeće godine obilježiti veliku obljetnicu 140 godina postojanja i neprekidnog rada na zaštiti i spašavanju od požara. Ujedno je to i najveće društvo koje djeluje u zajedništvu s Javnom vatrogasnom postrojbom grada Požege i u prošloj godini imali su čak 1.924 zajedničkih intervencija i aktivnosti, od toga 115 na požarima, 149 tehničkih intervencija, te čak 1.330 prijevoza vode u prošloj, izuzetno sušnoj godini. Vatrogasci su osiguravali i 323 manifestacije i događanja na području grada Požege i Požeštine. U sklopu društva djeluje i Servis vatrogasnih aparata koji je izvršio servisiranje i pregled 3.226 vatrogasnih aparata.

IMG 6282U DVD djeluje 135 članova, od kojih je 13 žena, a čak 114 imaju vatrogasno zvanje. Kako je skupština bila i izborna za predsjednika društva ponovno je izabran Drago Matošević, za njegovog zamjenika Branko Polanc, za zapovjednika Nikica Luladžić, za tajnika Franjo Rehak, za blagajnika Pero Matijević te za članove Upravnog odbora Ljerka Novoselec, Dragan Adžić, Krunoslav Lokmer, Juraj Zelić, Stjepan Šimunović, Tomislav Gomerčić, Željko Tomljenović, Goran Vidaković i Antun Knais.

IMG 6279Izbornoj skupštini uz brojne delegacije prijateljskih vatrogasnih društava prisustvovali su zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je napomenuo na odgovorno ponašanje i štednju financijskih sredstava koja izdvajaju građani i gospodarstvo sve teže u ovoj situaciji.