Utorak, 12 Ožujak 2024 11:56

Redovna i Izborna skupština Matice umirovljenika županije - novi predsjednik Slavko Glavaš

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

LUKAČ - Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije održala je svoju Redovnu skupštinu a ovaj puta i Izbornu skupštinu sa izborom cijelog rukovodstva za naredne četiri godine. Dosadašnji predsjednik Nediljko Nenadić koji dolazi iz MU Kutjevo, podnio je izvješće o radu u protekloj godini, i o svim aktivnostima koje su se dešavale u Matici. Tako smo saznali da su osim dvije zabave za Valentinovo i Katarinsku zabavu, organizirali Sportske susrete umirovljenika, zatim Susrete pjevačkih skupina Matica umirovljenika gradova i općina na koje se odazove 220 sudionika u 10 zborova, te odlaske na Državno sportsko natjecanje svih pobjednika u disciplinama, ali i odlazak na Državnu smotru pjevačkih skupina. Još jednom se kroz diskusiju protezao problem financija, jer su odlasci na državna natjecanja i smotru vrlo skupi zbog troškova prijevoza. Članovi skupštine smatraju da ih Požeško-slavonska županije treba pratiti sa više sredstava, jer oni na tim smotrama predstavljaju svoju županiju, posebno na Državnim sportskim natjecanjima gdje su prošle godine osvojili ukupno ekipno 2. mjesto.

Kako sve Matice umirovljenika općina i gradova, njih 10 daju po tri člana u Skupštinu MU županije, bez obzira na veličinu, za predsjednika Skupštine bira se osoba koja u svojoj sredini obavlja dužnost predsjednika MU općine ili grada. Tako je prijedlog da se za novog predsjednika MU županije izabere Slavko Glavaš, koji je predsjednik MU Jakšić, najveće i najaktivnije Matice sa 360 članova, naišao na potporu svih, osim delegata iz MU Čaglin i MU Velika, koji su imali svoga kandidata, iako nije predložen po Statutu, jer ne obnaša dužnost predsjednika u svojoj Matici.

Uz Slavka Glavaša za predsjednika izabran je i Nediljko Nenadić za dopredsjednika, Stjepan Erjavec za tajnika i još 8 članova predsjedništva. Novi predsjednik je predložio i novi Plan rada, koji se sastoji od svih aktivnosti koje su se provodile i dosadašnjih godina, ali i novi projekt Rekreacijom do zdravlja, koji predviđa rekreativne aktivnosti za članove kroz godinu.