Srijeda, 13 Ožujak 2024 11:35

Više od 40 koreografija Plesnog studija Marine Mihelčić dobilo priliku za nastup na najvećem svjetskom plesnom natjecanju Dance World Cup u Pragu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA – Proteklog vikenda u Požegi su održana dva do sada najveća do sada plesna natjecanja u našem gradu s više od 1.100 plesača u desetke kategorija iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Ova natjecanja posljednjih nekoliko godina organizira Plesni studijo Marine Mihelčić, a održana su pod pokroviteljstvom grada Požega i TZ grada Požege. Natjecali su se plesni klubovi i plesači iz Požege, Nove Gradiške, Osijeka, Zagreba, Rijeke, Pakraca, Lipika, Pleternice, Voćina, Nove Kapele, Jakšića, Brestovca, Kaptola, Kutjeva, Samobora, Đakova, Kraljevice te Mostara i Celja.

Dance World Cup je prestižno natjecanje i najveći plesni spektakl, a ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za DWC Svjetsko prvenstvo u Pragu koje traje 10 dana i na koje dolaze najbolji svjetski plesači. Ovo natjecanje okuplja neke od najrenomiranijih plesnih stručnjaka iz cijelog svijeta. Pobjednici ovog natjecanja ne samo da su ponijeli titulu najboljih, već će dobiti priliku predstavljati svoju zemlju na najvećem svjetskom plesnom natjecanju.

Cro Dance Challenge natjecanje se odvija paralelno i posebno je osmišljeno kako bi pružilo priliku i motivaciju za sve plesače koji se još uvijek uspinju ljestvicom plesnog umijeća. Najbolji plesači bili su nagrađeni ne samo priznanjima, medaljama i peharima već i posebnim nagradama.

Kako su ovo međunarodna natjecanja, uz poznatog sudca iz Hrvatske, Marka Cibocija, sudili su sudci Colin Stanier i Adam Scown iz Engleske.

Plesači i treneri Plesnog studija Marine Mihelčić natjecali su se na oba natjecanja, a prvi dan, u subotu, Cro Dance Challenge natjecanju osvojili su brojne zlatne medalje i pehare sedam posebnih nagrada.

POSEBNE NAGRADE Cro Dance Challenge:

TIJA SESAR - NAJBOLJI SOLO CICIBANI

SARA SOLDO - NAJBOLJI SOLO MINI

JAKOV PAVLOVIĆ - NAJBOLJI SOLO DJECA

RASPLESANI MORNARI- LUCIJA LUCIĆ I PETRA GEROVAC - NAJSIMPATIČNIJI NASTUP NATJECANJA

PETRA MJERTAN I JANA PAIĆ - NAJBOLJI DUO

ARABIAN NIGHTS - HARMONY - NOVA GRADIŠKA - NAJBOLJA FORMACIJA NATJECANJA

ARABIAN NIGHTS - HARMONY - NOVA GRADIŠKA - NAJBOLJI SCENSKI NASTUP NATJECANJA

Za mnoge plesače Plesnog studija Marine Mihelčić najvažniji dio bio je u nedjelju kada su se održavale kvalifikacije za Dance World Cup - Svjetski kup u Pragu. Osvojili su 25 zlatnih medalja i svi su se kvalificirali za odlazak u Prag, 14 srebrnih medalja i svi su se kvalificirali za odlazak u Prag te 3 brončane medalje od kojih su se neki kvalificirali za odlazak u Prag.

- Toliki veliki broj osvojenih medalja teško je za nabrojiti, kao i navesti imena djece i koreografija. Zato ćemo navesti samo dvije posebne nagrade, a to su:

POSEBNE NAGRADE DANCE WORLD CUP:

TENA KUNF - BEST OVERALL SOLO MINI

IRIS LALIĆ - BEST OVERALL SOLO CHILDREN.

Naš studio je velik, ali nalazimo vremena za svako pojedino dijete koje izrazi želju za solo ili par nastupom. Ne brojimo sate već ulažemo svu ljubav i znanje kako bi iz svakog pojedinca izvukli ono najbolje. Kostime stalno obnavljamo i pokušavamo biti uvijek novi i prepoznatljivi. Kao i uvijek, iznimno smo ponosni na ove uspjehe i radujemo se sljedećim natjecanjima koja su pred nama – istaknula je Marina Mihelčić.