Utorak, 09 Travanj 2024 12:46

Podrška Udruge "Alumni FTRR" razvoju diplomskih i doktorskih studija u Požegi

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

0 02 05 3cfdd0ac9ad297f129eaea47a3c229844898a7fa2e454acc03eba9cb03e43e08 3e2bdc2c9a3363ed

POŽEGA - Udruga diplomiranih studenata FTRR-a čiji je glavni cilj obrazovanje i znanost što se temelji statutom udruge želi dati snažnu podršku i potporu razvoju diplomskih i doktorskih studija na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Na temelju praćenja karijera naših članova te ostalih studenata koji su diplomirali u Požegi cilj nam je razvitak njihovih kompetencija te prilagodba stvarnim okolnostima, promjenama i zahtjevima na tržištu rada u okviru relevantnog znanstveno-istraživačkog prostora, izgradnje veza i suradnje Fakulteta s gospodarstvom. Zbog svega navedenog izuzetno je bitna kako praktična tako i teoretska nadogradnja koja će se postići navedenim studijima.

 Posebno veseli činjenica da je potpisan sporazum Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Osijeku između dekana Borislava Miličevića i Borisa Crnkovića gdje je definirana znanstvena i nastavna suradnja sastavnica Sveučilišta Josip Jurja Strossmayera u Osijeku. Predmet suradnje odnosi se na organizaciju i provedbu zajedničkih znanstveno-istraživačkih aktivnosti te ustroju i izvedbi studijskih programa.

 Ekonomski fakultet u Osijeku sudjelovat će u izradi diplomskog sveučilišnog studija Turizam i održivi razvoj u Požegi, te budućeg zajedničkog međunarodnog doktorskog studija iz područja turizma što predstavlja dodatnu mogućnost i nastavak studiranja za sve one koji žele stručno napredovati u svojim zvanjima. Također je plan nastavak studiranja za studente Elektroničkog poslovanja i programskog inženjerstva na diplomskom studiju Poslovne informatike što predstavlja veliki iskorak za budućnost ovoga kraja. Ovom prilikom udruga Alumni "FTRR" poziva sve one mlade ljude željne znanja i stručnog napredovanja da iskoriste ovaj veliki potencijal i da se nastave svoj akademski put  na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Budućnost je u znanju.