Subota, 21 Veljača 2015 12:42

Studij završilo 192 studenta

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROMOCIJA DIPLOMANATA STRUČNIH STUDIJA U POŽEGI -

 POŽEGA – Veleučilište u Požegi ima pet stručnih studija, a promovirano je 192 diplomanta na svečanosti u IMG 4165velikoj dvorani, uz prisustvo roditelja, rodbine i prijatelja. – Od današnjih završenih studenata karakteristično je da je samo 20% muških, a sve ostalo su djevojke. Najveći broj je diplomirao na računovodstvu i upravnom studiju, a ostali su završili studij trgovinskog poslovanja, prehrambene tehnologije i studij vinogradarstva vinarstva i voćarstva. Do sada je na požeškom Veleučilištu diplomiralo  2.781 studenata od 1998. godine kada je Veleučilište kao jedno od prvih u Hrvatskoj i osnovano – istakao je v. d. dekana dr. sc. Dinko Zima, koji najavljuje da je intencija da se otvore novi studiji. Očekuju dopusnice ministarstva za studij biotehničkih znanosti.

Veleučilište priprema i nova ulaganja u prostor, nove laboratorije, učionice i kabinete za nastavnike, a redovno se pojavljuje i kao nositelj i partner u europskim projektima.

IMG 4179- Vi ste ti koji ste uložili najviše vremena, truda i rada i došli do ovog trenutka. Danas budite ponosni jer ste ušli u krug završenih studenata. Vjerujemo da je to samo proces obrazovanja u koji ste ušli i da ovime vaše obrazovanje nije završeno – obratio se uz čestitke sada završenim studentima dekan Zima.

Tekst/Foto: Vladimir Protić