Srijeda, 18 Ožujak 2015 14:40

Nužno proširenje s garažama i tornjem

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

108. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Proteklog vikenda DVD Jakšić je održao svoju 108. redovnu skupštinu. Na skupštini su bili nazočni brojni gosti iz drugih DVD-a te Željko Jakopović zamjenik župana Požeško-slavonskog, Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić i njegov zamjenik, te Željko Petrović predsjednik VZŽ i Zvonko Jurić predsjednik VZP. DVD Jakšić je jedino društvo na području općine i djeluje kao stožerno društvo s dva vatrogasna odjeljenja u Radnovcu i Tekiću. Društvo ima 166 članova i 55 članova vatrogasne mladeži i djece, a opremljeno je sa svim potrebnim sredstvima za gašenje požara i spašavanja shodno procjenama opasnosti za općinu Jakšić. Općina Jakšić i načelnik Ivica Kovačević jako puno pomažu ovom društvu sa čak 110 tisuća kuna godišnje. Kako su i planirali, pokrenuli su postupak izrade projektne dokumentacije za dogradnju vatrogasnog doma za još jednu garažu i vatrogasni toranj. Nadaju se sredstvima iz EU fondova za realizaciju planova. Ovo će im biti najveći projekt u zadnjih deset godina, točnije od završetka postojećeg objekta.
Zapovjednik Kruno Kolar izvijestio je da su prošle godine imali 135 intervencija, od toga su dvije bile požar automobila i jedna požar na kući. Kako su općinu Jakšić zahvatile katastrofalne poplave u svibnji i rujnu tu vatrogasci DVD Jakšić bilježe 114 intervencija gdje su čak imali i 29 sati neprekidne intervencije. Koliko je prošla godina bila naporna za operativce govori podatak da su utrošili preko 1.550 radnih sati.
Skupštine su uvijek vrijeme i da se istaknu zaslužni pojedinci, pa je za 10 godina rada priznanje dobila Ivona Kijev, a za 20 godina Mijo Brković, Danijel Murar, Pavle Murar, Ivan Murar i Željko Mikuš. Za 30 godina rada dobili su Vinko Blašković, Željko Ivančević i Drago Čevapović, a za 50 godina priznanje je dobio Franjo Kifer. Vatrogasnu brončanu plamenicu dobio je Marko Jaroš, a vatrogasnu srebrnu plamenicu Dalibor Jakubek.

Tekst/foto: Vanja Protić