Petak, 03 Travanj 2015 13:45

Za predsjednika izabran Tomislav Didović

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE VINOGRADARA I VINARA STJEPAN KOYDL -

 POŽEGA – Udrugu vinogradara i vinara Stjepan Koydl iz Požege u narednom četverogodišnjem mandatu vodit će Tomislav Didović iz Požege, kojega je za predsjednika izabrala Skupština udruge.

– Ja sam posljednjih deset godina mali vinogradar na lokaciji Sokolovac na Požeškoj gori. Plan moga rada je pronalaženje adekvatnog prostora za Udrugu, pošto se na ovoj lokaciji uređuje turistički objekt Požeška kuća. Tražimo kvalitetniji prostor za naš rad i već su uspostavljeni neki kontakti s gradom. Moja velika želja je da se požeško Grgurevo vrati onakvo kako je bilo, sa mnogo pucnjeva iz topova. To nam je sada onemogućeno zakonom o nabavi baruta, glasnom pucnju i potrebnim atestima. Većina nas nema te dozvole, pa bi organizirali da zajedno s gradom iznađemo model obučavanja i certificiranja naših članova, prijava topova u registar, te nabavka baruta preko udruge. Sada smo promijenili i nadopunili registraciju udruge za te djelatnosti – istakao je Didović, kojemu ću pomagati u radu i novi Izvršni odbor u koji su izabrani Zlatko Vuković, Dinko Vojak, Vlado Bauer i Ivo Ajanović.

Za sve članove odrađeno je predavanje o zakonskoj regulativi nakon ulaska u EU o načinu kupovanja i rukovanja s pesticidima i ostalih zaštitnih sredstava. Za to će se svi morati obučiti i certificirati svi članovi vinogradari i voćari, što je također organizirala udruga za sve članove koji će dobiti dozvole za nabavu i rukovanje zaštitnim sredstvima. Zakon se primjenjujem od 11. mjeseca ove godine. Članovima skupštine obratio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i skrenuo im pažnju na potrebu udruživanja proizvođača u proizvođačke organizacije koje će poticati i županija ali i fondovi EU.

Tekst/Foto: Vladimir Protić