Petak, 28 Kolovoz 2015 09:57

U nedjelju tradicionalnim prikazom običaja berbe grožđa počinje sedmodnevni Aurea fest Požega 2015.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA – Aurea fest i ove godine tradicionalno započinje velikom povorkom nošnji, prikazom berbe grožđa i tradicijskih običaja vezanih za berbu začinjenih tradicijskom pjesmom i plesom KUD-ova Požeštine. Prvi puta požeški festival u novom obliku sedmodnevne priredbe počinje nedjeljom, 30. kolovoza, a završava u subotu 5. rujna, a organizatori najavljuju sedam dana i sedam noći programa i aktivnosti za posjetitelje.
Aurea fest običaja kreće od 16 sati, a nakon berbe grožđa slijedi izbor najgizdavije šokice. Na velikoj pozornici na Trgu sv. Trojstva od 21 sat na programu je tamburaški koncert TS Zlatna dolina i njihovih gostiju koji će zaključiti prvi dan festivala.

Po danima od ponedjeljka tako slijedi Aurea fest uličnih svirača i mađioničara, Aurea jazz fest, Festival koreografiranog folklora, u tijeku festivala snimat će se i popularni srijal „Lijepom našom“ u Sportskoj dvorani Grabrik. Slijede festivali DJ i MC, festival popularne glazbe, pop, rock i pop folk stila na kojem ćemo čuti 17 izvođača odabranih kroz natječaj i po pozivu organizatora.
Svaki dan tijekom popodneva u požeškoj pješačkoj zoni održava se Aurea fest vina i gastronomije, zanimljiva natjecanja u ispijanju vina te tradicionalna Fišijada, natjecanje u pripravljanju fiš paprikaša u petak 4 rujna od 11 sati u Parku kraj Orljave Svake noći od 23 do 4 sata ujutro noćni program u odabranim lokalima u centru grada u kojem će nastupati uživo tamburaški, zabavni, rock i jazz sastavi do sitnih sati.
Sve završava poznatom završnicom, Festival „Zlatne žice Slavonije“ kada ćemo čuti sedamnaest novih tamburaških pjesama. Nakon službenog dijela u show programu poznati glazbenici pjevat će svoje najveće hitove.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Arhivska fotografija, Vanja Protić