Četvrtak, 16 Lipanj 2016 10:25

„Maturanti“ ponosno primili uvjerenja o završenom predškolskom odgoju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠNA PRIREDBA DJEČJEG VRTIĆA SV. LEOPOLD MANDIĆ POŽEGA -

POŽEGA – Svoju završnu priredbu, generacije koja odlazi iz dječjeg vrtića dalje u osnovnu školu, priredila su u župnoj crkvi djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića sv. Lepolda Mandića. Bili su to najmlađi „maturanti“ kako su ih ponosno nazvale odgojiteljice i priredile im pravi oproštaj od vrtićkih dana, te im ovom priredbom poželjeli sretan odlazak već ove jeseni u školske klupe.

- Ove godine smo u ovu priredbu odlučili uključiti samo djecu predškolce, djecu koja u rujnu postaju polaznici prvih razreda. Smatramo da je to jedan izuzetno važan trenutak u životu predškolskog djeteta kada ono izlazi iz te situacije dječje bezbrižnosti i prelazi u jednu ozbiljnost škole i dobiva obaveze. Ukupno ih imamo 23-je, a oni će to sve izvesti kao kada nastupamo u svečanim prigodama. Započet ćemo s himnom domovini, koju djeca uz pratnju glazbene grupe župne crkve pjevaju sama, a nakon toga i himnu našeg vrtića, našem zaštitniku sv. Leopoldu Mandiću - najavila je ravnateljica vrtića Ružica Franić. Djeca su priredila nekoliko pjesma o vrtiću, pjesme o svojim bakama i djedovima, zahvalnosti roditeljima, pjevali su o cvjetovima, dječjoj igri i hrvatskoj domovini.

Poseban trenutak je na kraju kada svako dijete dobiva potvrdu, službeni dokument Ministarstva obrazovanja da je završilo program pred škole. Taj program dijete priprema za polazak u prvi razred. Potvrdu su primili kao pravi mali maturanti, a pripremili smo im i prave kape diplomaca - dodaje ravnateljica Franić, koja je i predstavila dječji vrtić kao vjerski, župni vrtić, koji ima punu podršku od svoje župe i župnika, a ima i subvenciju od grada Požege za svako dijete u vrtiću. Vrtić radi u šest odgojih skupina, dvije jasličke i četiri miješane skupine raznih uzrasta u skupini. Jedna skupina radi po Montesori programu, a jedna skupina provodi rano učenje engleskog jezika, ali ne sat ili dva tjedno, nego integrirano kroz cijeli dan. – Uključujemo se i sudjelujemo u svim društvenim događanjima i aktivnostima naše sredine i grada Požega, ali posebno pratimo blagdane i događanja u našoj župi i biskupiji – kaže ravnateljica Franić koja se posebno zahvalila i svim odgojiteljicama u vrtiću, kuharicama i spremačicama i svima onima koji dječji vrtić pomažu i rade s njima, jer to sve čini jednu uspješnu zajednicu. Posebno mamama, tatama, bakama i djedovima, koji su i ovaj puta svojim dolaskom dali podršku vrtiću, ali i Bogu i anđelima koji čuvaju djecu.

Tekst/foto: Vladimir Protić