Banner 750x94 alles

cestitke 13

Breadcrumbs

Utorak, 12 Svibanj 2020 11:32

Sastanak predstavnika gospodarskog sektora u cilju snažnijeg povezivanja i planiranja strategije razvoja grada Požege

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

POŽEGA - Zajedničkom inicijativom gradonačelnika Grada Požege Darka Puljašića i predsjednika Upravnog vijeća Lokalne razvojne agencije Grada Požege Gorana Šutala, u prostorima Poduzetničkog inkubatora Požega održan je sastanak s predstavnicima gospodarskog sektora s ciljem još snažnijeg povezivanja i zajedničkog planiranja strategije razvoja grada. Partnerstvo ključnih institucija, organizacija i pojedinaca važan je faktor daljnjeg razvoja koji definira realan put za postizanje napretka i pozitivnog okruženja, ali i uvažavanja i promicanja vrijednosti grada Požege.

- Svrha je jačati konkurentnost gospodarstva, a koje će biti nositelj razvoja ukupne društvene sredine stvarajući materijalnu osnovu i poticajno, razvojno okruženje. Svatko od vas je stručnjak u svom području i iznimno je važno objediniti vaša iskustva jer ćemo zajedničkim djelovanjem posteći najveći uspjeh. Moramo raditi kvalitetan model poticanja poduzetništva i obrtništva, smanjiti administrativne prepreke u poduzetništvu, omogućiti i osigurati pristup povoljnim financijskim sredstvima za poduzetničke projekte, educirati poduzetnike o raspoloživim bespovratnim sredstvima iz EU fondova te dostupnih nacionalnih fondova za razvoj gospodarstva, kao i razvijati i promovirati poslovne zone kako bismo stvorili uvjete za privlačenje investitora. – kazao je gradonačelnik Puljašić.d0670c01e42acfd0f3bbc3520ec34e43 2 XL

Razvojna strategija određuje viziju te predstavlja dokument od ključne važnosti za razvoj, a osnovno načelo uspješne pripreme strateškog dokumenta razvoja urbanog područja upravo je načelo partnerstva. Današnji sastanak samo je jedan u nizu sastanaka na temu plana provedbe razvojnih prioriteta i mjera.