Nedjelja, 14 Svibanj 2023 09:06

Ekipa TV postaje YU Planet iz Beča snimala putopisnu reportažu u Vinariji Ive Enjingija u Hrnjevcu i okolici

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

HRNJEVAC - Ekipa TV postaje YU Planet iz Beča snimala putopisnu reportažu u Vinariji Ive Enjingija te ga tako stavila na vidno mjesto vinski poznati destinacija. TV sa sjedištem u Beču obraća se brojnoj dijaspori s prostora bivših jugoslavenskih republika, danas samostalnih država za koje se procjenjuje da u dijaspori imaju nekoliko milijuna stanovnika. TV program koji pripremaju u studiju, a najviše na terenu prenose 24 sata dnevno može se gledati preko interneta i to besplatno.

Kod Ive Enjingija napravili su reportažu koja prikazuje ovog našeg najpoznatijeg i najdužeg po stažu kao privatnog vinogradara, te posebno njegovu eko proizvodnju vina u kojoj je također među prvima i danas još uvijek malobrojnim. Uz ekipu putopisnog snimanja ide i tvrtka "Marija vinarija" koja se bavi vikend školom vina za ljubitelje vina, organizacijom vinskih tura, organizacijom programa team buildinga te organizacijom vođenih degustacija vina. Nakon posjete Vinariji Ive Enjingija uvrstili su ga na kartu za organizaciju posjeta i organizaciju dolazaka vinskih turista i posjetitelja.

U planu imaju obići sve veće i poznatije vinarije od Makedonije do Slovenije i prikazati sve uspješniji vinarski busines na ovim prostorima.