Subota, 18 Svibanj 2019 13:13

Muzeji kao središta kulture, budućnost tradicije

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NA TRGU SV. TROJSTVA OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN MUZEJA -

POŽEGA – Gradski muzej Požega s nekoliko priredbi u muzeju i na otvorenom ispred muzeja na Trgu sv. Trojstva obilježio je Međunarodni dan muzeja. Ovogodišnje obilježavanje proteklo je kroz moto Muzeji kao središte kulture, budućnost tradicije.

IMG 4631Od 10 sati posjetitelji su mogli besplatno razgledati izložbu Korak ispred vremena – Atelier Wollner, predstavljena je publikacija za djecu – slikovnica Klinci željeznog doba, koju je predstavila Jacqueline Balen ispred Arheološkog muzeja u Zagrebu, koja je produkt EU projekta o istraživanju starijeg željeznog doba na lokalitetu iznad naselja Kaptol u Požeškoj dolini.IMG 4638

Od 10,20 predstavljena je izložba fotografa amatera Mladena Božičkovića iz Nove Gradiške. Od 10,45 na programu je bio Plesni ritam koji su izvele članice UO Plesne radionice Ilijane Lončar na parkirališnom prostoru na Trgu sv. Trojstva. Od 11 sati na programu je bilo snimanje milenijske fotografije ispred zgrade muzeja a na prostoru pločnika ispod bolta održavale su se tematske radionice za djecu i odrasle.