Petak, 28 Lipanj 2019 09:35

Bogat i sadržajan srpanj za pakračku djecu i mlade

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ZAPOČINJE „COOLTURNO LJETO“ - 

Obilaskom starog grada Pakraca i mjesta na kojem se trenutno obavljaju arheološka istraživanja, u ponedjeljak 1. srpnja u 10 sati započinje COOLturno ljeto 2019. – cjelomjesečni edukativno – zabavni program za djecu i mlade kojeg zajednički organiziraju Gradska knjižnica Pakrac, Muzej grada Pakraca i Osnovna glazbena škola Pakrac, a koji se odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Pakraca.

Tijekom cijelog srpnja, od 1. pa sve do 25. djecu i mlade očekuju brojne i razne radionice, obilasci, projekcije filmova, glazbeni nastupi i slušaonice, zatim gastro i druge radionice, pričaonice, igraonice i drugi oblici animacije.

- Prethodne godine smo odlučili osmisliti aktivnosti za naše najmlađe sugrađane i nazvati ih imenom COOLturno ljeto. Naime, nakon završetka školske godine, prestanu i aktivnosti koje djeca inače pohađaju i stoga im ostane dosta slobodnog vremena koje nemaju gdje kvalitetno provesti. Ovaj program traje cijelo ljeto i koji je ispunjen različitim aktivnostima – radionice, projekcije, igre, zagonetke, gastro radionice, pričaonice… Vjerujemo kako će ovaj program ostvariti svoje zacrtane ciljeve, a to su razvijanje kreativnosti kod djece,  promicanje kulture, promoviranje knjižnice i muzeja, te glazbene škole kao mjesta edukacije i zabave te raznovrsnih, kvalitetnih sadržaja za djecu, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.

COOLturno ljeto Pakrac 2019