Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Utorak, 24 Rujan 2019 20:24

Sajam antikviteta svojim šarenilom i šušurom uvijek privlači brojne Požežane u centru grada

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE I TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA ORGANIZIRAJU 14. SAJAM ANTIKVITETA –

POŽEGA – Pješačka zona u gradu Požegi ponovno će biti ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu, 14. Sajma antikviteta u gradu Požegi koji se održava u subotu 28. rujna. Pod pokroviteljstvom grada Požega i Požeško-slavonske županije, Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine te na taj način i grad Požegu približava onim srednjeeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina.

Svojim šarenilom i šušurom, ali i bogatstvom ponude privukao je Sajam antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bila i jako puno gostiju grada. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.

 - Ovaj, 14. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni kojima je njihov hoby polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi sa antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje – kaže u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti iz škrinja svojih baka i predaka, ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.

14. Sajam antikviteta u subotu 28. rujna otvara svoja vrata u 9 sati i trajat će sve do 14 sati. Pripremljene su i razne degustacije prehrambenih proizvoda, ali i još neka iznenađenja poput Modne revije mentorica i učenica Obrtničke škole Požega od 11 sati. Sajam će po prvi puta imati i organizirane posjetitelje, grupu iz Zagreba i Kutine koji dolaze autobusom i ostaju dva dana u Požegi.