Utorak, 05 Ožujak 2024 08:22

Ovog vikenda dva najveća plesna natjecanja u Požegi - "Cro Dance Challenge" i "Dance World Cup"

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Ovog vikenda, u subotu 9. i nedjelju 10. ožujka u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" održavaju se dva najveća do sada plesna natjecanja u Požegi s više od 1.100 plesača u desetke kategorija iz Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. Sve se odvija u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić, a pod pokroviteljstvom grada Požega i TZ grada Požege. Ova velika događanja na plesnoj sceni u Požegi najavile su na tiskovnoj konferenciji Marina Mihelčić i Nataša Ledić.

"Dance World Cup" je prestižno natjecanje i najveći plesni spektakl, a ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za DWC Svjetsko prvenstvo u Pragu koje traje 10 dana i na koje dolaze najbolji svjetski plesači.  - Naše natjecanje okuplja neke od najrenomiranijih plesnih stručnjaka iz cijelog svijeta. Suci će nepristrano ocjenjivati vaše izvedbe, pružajući konstruktivne povratne informacije i ocjenjujući kvalitetu vašeg plesa na profesionalnoj razini. Pobjednici ovog natjecanja ne samo da će ponijeti titulu najboljeg, već će također dobiti priliku predstavljati svoju zemlju na najvećem svjetskom plesnom natjecanju. Prolaskom na to natjecanje, otvarate vrata međunarodnog priznanja i stvarate nezaboravno iskustvo koje će obogatiti vašu plesnu karijeru. Ovo naše prestižno plesno natjecanje koje predstavlja ključnu stepenicu prema najvećem svjetskom plesnom spektaklu. Natjecanje ne samo da ističe vrhunsku kvalitetu plesa, već i naglašava važnost stručnih sudaca i jedinstvenih prednosti koje pruža prolazak na svjetsko natjecanje, takozvanu olimpijadu plesa koja će se ove godine održati u Pragu - istakla je Marina Mihelčić.

Na kvalifikacije u Požegu dolaze plesači iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije. Kako je ovo međunarodno natjecanje, uz poznatog sudca iz Hrvatske, Marka Cibocija, sude i strani sudci Colin Stanier i Adam Scown iz Engleske.

"Cro Dance Challenge" natjecanje se odvija paralelno i posebno je osmišljeno kako bi pružilo priliku i motivaciju za sve plesače koji se još uvijek uspinju ljestvicom plesnog umijeća. Natječu se plesni klubovi i plesači iz Požege, Nove Gradiške, Osijeka, Zagreba, Rijeke, Pakraca, Lipika, Pleternice, Voćina, Nove Kapele, Jakšića, Brestovca, Kaptola, Kutjeva, Samobora, Đakova, Kraljevice te Mostara i Celja. Najbolji plesači bit će nagrađeni ne samo priznanjima, medaljama i peharima već i posebnim nagradama.

Marina i Nataša su na kraju pozvale Požežanke i Požežane da dođu i pogledaju ova dva najkvalitetnija i najveća plesna natjecanja u Požegi, a ulaz u dvoranu je besplatan.

PLAKAT dwc

PLAKAT cdc