Srijeda, 03 Rujan 2014 10:10

Aurea fest Požega 2014. Festival mode i nakita

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

FOTOGALERIJA SA FESTIVALA MODE I NAKITA  -

 

Festival mode i nakita

 POŽEGA - Drugu večer na repertoaru Aurea festa bio je Festival mode i nakita, na velikoj pozornici na Trgu sv. Trojstva. Unatoč kiši koja je uporno padala, manekenke i manekeni, te voditelj Dalibor Petko na zadovoljstvo brojne publike predstavili su modne kolekcije domaćih proizvođača odjeće, obuće, kožne galanterije i nakita.
Tako smo vidjeli košulje tvrtke Orljava, odjeću tvrtki Sloga, Mark, Kotka, Estare Culto, Kratex, Kretex, Modea, obuću Borova, nakit Silvera i Argentuma, a za stiling manekenki i manekena bili su zaduženi Čuperak i Salon ljepote MM.
Reviju su nosili Požežanke i Požežani, učenice i učenici Obrtničke i Tehničke škole, pjevači pobjednici TV Showa Bruna Oberan, Ivana Galović, Sanela Kovačević i Ivan Šajnović, članovi tamburaškog sastava Begini i popularni pjevač, česti gost požeškog festivala Igor Delač. Između pauza izlaska manekena s pojedinim kolekcijama publiku su zabavljali svojim pjesmama pjevači koji su i sudjelovali u reviji, a na kraju su sve zabavili Begini svojim koncertom.

 Ej Ti Pij lista
Na kraju drugog festivalskog dana održano je i zanimljivo natjecanje za pobjednika Ej Ti Pij liste, koji su se natjecali u brzini i količini, te prepoznavanju vina. Tako su krenule kvalifikacije u kojima su svi prijavljeni takmičari trebali u što kraćem vremenu iz pet čaša popiti po decilitar vina. Trojica najboljih su stekli titulu vinskog pripravnika i plasman u četvrtfinale Ej Ti Pij liste. U četvrt finalu zadatak je bio daleko teži, pijenje vina iz pola litarske krigle u samo tri sekunde, a pobjednik se sam pokazao po najmanjem ostatku vina u krigli. Sada smo već dobili vinske magistre, kojima je i dodijeljena ta titula i sva prava koja idu s tom titulom, a koja im se jamči i potvrdnicom o stjecanju te časti vina. Kao i svako finale, p tako i Ej Ti Pij lista imala je dva takmičara, koji su se nakon degustacije vina iz čaše morali odlučiti i pokazati sve svoje vinsko znanje, koja je to vrsta vina. Na kraju sa tri pogođene vrste vina od četiri pokušaja pobijedio je Boško Šimić iz Požege, inače dugogodišnji konobar u Restoranu Schon Blick u Vetovu, što je i pokazalo od kuda mu vinskom znanje i prepoznavanje kvalitetnih vrsta vina. Njemu je pripala titula vinskog doktora i sva pridržana prava da može uvijek piti i uživati u vinu, na svim mjestima gdje se nađe i pije vino. Drugi, za samo 1 bod slabiji bio je Đuro Blašković iz Jakšića, koji je ostao na tituli vinskog magistra, ali sa gotovo istim pridržanim pravima kao i vinski doktor. Diplome i proglašenje titule proveo je vinski kardinal Vlado Bauer, predsjednik natjecateljske komisije Ej Ti Pij liste.