Ponedjeljak, 19 Siječanj 2015 11:14

Proizvođači švargla donesite svoje uzorke

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. ŠVARGLIJADA NAJAVLJUJE PRAVU SVEČANOST OVE MESNE DELICIJE -

 GRABARJE – Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska i ove godine po treći puta organiziraju „Švarglijadu“ u subotu 7. veljače od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom IMG 2895domu. Manifestacija je to koja je od jedne lokalne seoske manifestacije polako prešla okvire svoga kraja i već izaziva interes proizvođača švargla sa šireg dijela Požeštine, te i nekoliko proizvođača izvan županije.

Ove godine također se očekuje da ponosni proizvođači i ljubitelji švargla donesu svoje uzorke i sudjeluju na natjecanju.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najboljem ocjenjena švargla, te i nagradu za najbolji švargl po ocjeni posjetitelja u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja. Prijave za natjecanje primaju se istoga dana do 18 sati.

IMG 7641Kako je nakon natjecanja i ocjenjivanja švargla od strane posjetitelja u nastavku dobra zabava, ove godine nastupit će osim KUD Poljadija Grabarje i mladi tamburaški sastav Poljadija, ali i poznati majstori tambure, TS Bisernica iz Požege. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl.