Nedjelja, 25 Siječanj 2015 16:29

Za predsjednika ponovno izabran Pavel Treger

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ODRŽANA IZBORNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA MATICE SLOVAČKE -

JAKŠIĆ - Matica slovačka "Kukučin Kuntarić" iz Jakšića organizirala je svoju redovitu Izvještajnu, ali i Izbornu skupštinu na kojoj je bio analiziran rad u proteklih godinu dana, a ujedno su usvojeni i planovi za iduće razdoblje.

IMG 7328Na skupštini su skupštini izabrani i novi članovi Upravnog, Nadzornog i Organizacijskog odbora te delegati za skupštinu Saveza Slovaka za ovu godinu.

 Za predsjednika Matice u idućem četverogodišnjem razdoblju ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Pavel Treger, za zamjenika Kazimir Hudi a tajnika Tomislav Miškulin koji su taj posao odrađivali i u prošlom mandatu.

 Izvješće o radu podnio je dosadašnji predsjednik Matice slovačke Pavael Treger podsjećajući kako se i lani puni radilo. Iza članova je tako 25 nastupa,a u prostorima doma članovi su se okupljali po dva puta tjedno kako bi upravo te nastupe dobro odradili i svoje društvo predstavili u što boljem svjetlu. Zahvaljujući tome poziva za nastupima neće manjkati ni ove godine. Članovi Matice posebno su ponosni na svoju tradicionalnu smotru „Slovaci Slovacima“ koju će organizirati i ove godine.

IMG 7329- Prošle godine smo bili domaćini i državnoj smotri odnosno dječjoj smotri slovačkog folklora,a nastupili smo i na Žetvenim svečanostima te mnogim drugim smotrama zajedno s našim prijateljima članovima HKUD „Slavonijom“ iz Jakšića. Radili smo i na opremanju članova a tako ćemo nastaviti i ove godine kada planiramo za potrebe glazbene sekcije nabavku instrumenata - rekao je Pavel Treger, koji je ujedno podsjetio i kako je lani bila 80. obljetnica od prve registracije Češkoslovenske besede Jakšić koja je bila utemeljena 05. veljače 1933. godine.

Puno potporu radu Matice koja je lani na raspolaganju imala nešto više od sto tisuća kuna, od koji je najveći dio dobiven iz Saveza Slovaka i ove će godine dati općina Jakšić a tamošnji je načelnik Ivica Kovačević najavio potporu oko izgradnje pozornice na ribnjacima u Rajsavcu gdje matica održava svoju smotru. Članovima matice Slovačke Kukulin Kuntarić i ponovno izabranom vodstvu puno uspjeha u radu poželjeli su i predstavnici mnogih društava i udruga koji su nazočili skupštini.

Tekst: V.Re. Foto: Alen Protić