Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 05:55

Odlični rezultati požeških plesača

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

8. PLESNI KUP SLAVONIJE I BARANJE ČAK DVA DANA -

POŽEGA - Petak, subotu i nedjelju, točnije 19. 20. i 21. lipnja u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odvijala su se dva natjecanja. Petak i subota bili su rezervirani za plesno natjecanje, Plesni Kup Slavonije i Baranje a nedjelja za Kup iz mažoret i twirling plesa.

Bio je to 8. po redu Plesni kup Slavonije i Baranje, koji je zbog velikog broja prijavljenih natjecatelja i koreografija ove godine po prvi puta trajao čak dva dana. Natjecatelji su stigli iz cijele regije: Pleternice, Brestovca , Slavonskog Broda, Jakšića, Nove Gradiške, Velike i naravno domaćini Požega, ukupno oko 300 natjecatelja.

- Plesalo se u raznim kategorijama i raznim dobnim skupinama, tako da je nemoguće istaći sve koji su ostvarili uspje, ali vjerujemo da su svi kući otišli zadovoljni. Prije svega bilo je to jedno divno plesno druženje. I naravno velika prilika da svi plesači pred vrhunskim sucima pokažu što su sve naučili i uvježbali kroz prošlu plesnu sezonu – rekla je Nataša Ledić, jedna od trenerica i organizatora. Požeške natjecateljice postigle su odlične rezultate.

Kup u mažoret i twirling plesu

Mažoret i twirling Kup koji se održao u nedjelju 21. lipnja, također je okupio natjecatelje iz cijele regije, iz Jakšića, Pleternice, Velike, Slav. Broda, Lipika, Nove Gradiške i Požege. Natjecali su se u desetak plesnih disciplina i svoje umijeće pokazali su saveznim sucima... Požeške mažoretkinje i twirlingašice sa svojom trenericom ovo su natjecanje iskoristile i kao priliku da se oproste od natjecateljice Antonele Grgić i trenerice Maje Lukić koje odlaze u Njemačku. Bili su to vrlo emotivni trenuci ovog natjecanja.

Na Kupu su dobre rezultate postigle i mažoretkinje grada Pleternice. – Naše mažoretkinje su sve uspješnije, ekipno su osvojile četiri 1. mjesta, u duo kategoriji tri 1. mjesta , dva 2. mjesta i jedno 3. mjesto. U solo kategoriji tri 1. mjesta, jedno 2. mjesto i dva 3. mjesta. Po prvi puta na regionalnom natjecanju sudjelovala je i mlađa skupina(3-7god) mažoretkinja, koje plešu tek nekoliko mjeseci, a pokazale su značajan napredak osvojivši ekipno 2.mj. U duo kategoriji s rekvizitima, osvojile su prvo i drugo mjesto. Ovim natjecanjem završile su sezonu,a od 8. mjeseca kreću s pripremama za Europsko natjecanje u Italiji - rekla je Stella Lucić ispred Udruga mažoretkinja grada Pleternice.

Tekst/foto: Alen Protić