Utorak, 26 Veljača 2019 09:39

Redoviti obilazak i pripreme uoči izbora za EU parlament

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GLAVNI TAJNIK HDZ GORDAN JANDROKOVIĆ NA SJEDNICI ŽO HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković posjetio je Požegu i nazočio sastanku Županijskog odbora HDZ-a u proširenom sastavu s načelnicima općina i gradonačelnicima gradova. Njegov domaćin bio je prof. dr. sc. Željko Glavić, predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije. Tema posjete je bila redoviti obilazak svih županijskih organizacija HDZ-a i pripreme uoči skorih izbora za EU parlament.

Prije samog sastanka obratio se okupljenim novinarima s nekoliko riječi: - U okviru redovitog obilaska Hrvatske nakon što smo osnovali Izborni stožer u HDZ-u za Europske izbore obilazim središta županija. Danas smo u Požeško-slavonskoj županiji gdje ću se susresti sa svojim kolegicama i kolegama u Županiji. Raspravit ćemo aktualnu političku situaciju a upoznat ću ih sa strategijom HDZ-a za izbore za EU parlament. Očekuje nas puno posla, očekuje nas kvalitetna priprema za Europske izbore, upoznat ću kolege s našim programom, strategijom i načinom na koji mislimo doći do birača. objasniti im naše politike i očekujemo pobjedu HDZ-a na nacionalnoj razini, a ovdje u Požeško-slavonskoj županiji tradicionalno dobar, pobjednički rezultat. HDZ je trenutno uvjerljivo najjača politička stranka, na zadnjim izborima imali smo četiri svoja mandata, ovog puta cilj nam je i više od toga, imati pet mandata. Za više se treba potruditi i raditi. Primarno smo stoga orijentirani na pripreme na terenu, na razgovor s ljudima te pripremu kandidacijske liste. U ovoj fazi rad i organizacija, a vjerujem da će to onda dovesti do odličnog rezultata - istakao je Jandroković.

Na sastanku je bilo riječi i o provedbi Projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Jandroković je istakao da je do sada ugovoreno preko 8 milijardi kuna za zaista široke i različite projekte u Slavoniji. Trenutno su u realizaciji projekti vrijedni 2,5 milijardi kuna. U projektima uvelike pomaže i oko 2,1 milijardu kuna koja su se prelila u proračune lokalne samouprave iz državnog proračuna po novom Zakonu o financiranju jedinica lokalne samouprave.