Utorak, 04 Lipanj 2019 14:02

SDP je rezultatima izbora za EU parlament u Požeško-slavonskoj županiji zadovoljan

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

JOŠ BOLJI REZULTAT SDP IMA U GRADU POŽEGI GDJE JE OSVOJIO 1.400 GLASOVA -

POŽEGA – Predsjednik ŽO SDP-a Mitar Obradović na tiskovnoj konferenciji održanoj u stranačkim prostorijama SDP-a izrazio je svoje i zadovoljstvo stranke rezultatima proteklih Izbora za EU parlament. - Na izborima za EU parlament SDP je na području naše Županije dobio 3.000 glasova ili 14,68 %, a na području grada Požege 1.400 glasova ili 18,37%.

Navedenim rezultatima mi smo u SDP-u zadovoljni budući je prošla godina bila vrlo dinamična za našu cjelokupnu stranku, a naročito u našoj Županiji, zbog čega su nam mnogi prognozirali daleko lošiji rezultat. Kada se uspoređuju rezultati iz prijašnjih izbora za EU parlament vidimo da nemamo veliku oscilaciju, ako se uzmu u obzir činjenice da na prošlim izborima SDP nije samostalno nastupio, već u većoj koaliciji, da je smanjen broj stanovnika u našoj Županiji i da je po prvi puta SDSS nastupila samostalno na izborima za EU parlament. Naročito nas vesele rezultati u centru Požege gdje smo pobijedili u pojedinim biračkim mjestima, a nekim biračkim mjestima izgubili uz neznatnu razliku – istakao je predsjednik Mitar Obradović koji komentira i činjenicu da u Požeško-slavonskoj županiji glasovanju nije pristupilo 66,95 % ili 42.939 birača i tako nije ostvarilo svoje biračko pravo.

- U pravilu oni birači koji nisu zadovoljni sa postojećim stanjem u društvu ne izlaze na izbore, te se nadamo da ćemo našim aktivnim radom uspjeti motivirati te birače da pristupe izborima, jer jedino na taj način građani mogu pokazati svoj stav o trenutnim stranačkim, rođačkim i ostalim klijentelističkim načinima upravljanja i trošenju novaca svih nas građana.

Zbog takvih kriterija i postupaka naša Županija se nalazi na začelju ljestvice uspješnosti u RH. Ovim putem pozivam naše građane da više ne dozvole da stranke u našoj Županiji pobjeđuju uz potporu samo 11,49% glasova ukupnih birača, kao što je to bilo na ovim izborima, već da izađu na izbore i na taj način doprinesu kvalitetnijoj vlasti i kvalitetnijem življenju u našoj Županiji – zaključio je Obradović čestitajući svim biračima koji su izašli na Izbore za EU parlament jer su time dali podršku EU i Hrvatskoj u EU. Posebno se zahvalio svima koji su ostali u SDP-u Požeško-slavonske županije, unatoč pritiscima koje su imali tijekom prošle godine, svima koji su se SDP-u pridružili tijekom proteklih godinu dana i naravno svim vjernim biračima koji su na ovim izborima dali svoj glas SDP-u kao izraz želje za ravnopravnijom i pravednijom Hrvatskom.