Utorak, 10 Prosinac 2019 13:51

Zapalili lampione podno biste dr. Franje Tuđmana na 20. godišnjicu smrti

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ŽUPANIJSKI ODBOR HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKI ORGANIZIRAO KOMEMORACIJU - 

POŽEGA–Povodom godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika RH i osnivača i predsjednika HDZ-a, Županijski odbor HDZ-a požeško-slavonski organizirao je komemoraciju podno spomen biste ispred Veleučilišta u Požegi. Rukovodstvo HDZ-a zapalilo je lampione i poklonilo se dr. Tuđmanu.

Predsjednik ŽO HDZ-a prof. dr. sc. Željko Glavić tom prilikom je istakao: -Danas smo zapalili svijeću kod biste dr. Franje Tuđmana obilježavajući godišnjicu njegove smrti. Ovo je i prilika da se sjetimo njegovih djela i njegove uloge u stvaranju i obrani hrvatske države. Osobito je to važno danas kada se u predizbornoj predsjedničkoj kampanji pojavljuju zakašnjeli suverenisti kojih nije bilo ni blizu kada je Tuđman stvarao suverenu Hrvatsku, koji se nameću kao uzor hrvatskim braniteljima s kojima nisu bili kada je to najviše trebalo, koji se nude kao samozvani lideri Hrvatskoj demokratskoj zajednici na način da fragmentiraju i razjedine stranku koju je dr. Franjo Tuđman utemeljio kao važan jamac stabilnosti i opstojnosti hrvatske države. Nameću se i oni koji su imali priliku pokazati svoje sposobnosti, a ostali zapamćeni po zaduživanju “slučajne države”.  S velikim zadovoljstvom danas možemo reci da je Hrvatska u svijetu i vanjskoj politici upravo tamo gdje ju je vidio prvi hrvatski predsjednik, da sadašnje političko vodstvo, ponajprije Vlada koju vodi HDZ na čelu s  predsjednikom Andrejom Plenkovićem uspješno rješava nagomilane probleme, podiže osobni standard građana, stvara uvjete za razvoj gospodarstva poreznim rasterećenjem i podizanjem razine investicijske klime, smanjuje inozemni dug, uvodi red u državnim i javnim institucijama, dugoročno stabilizira mirovinski sustav, uspješno rješava probleme braniteljske populacije, podiže korištenje EU sredstava na maksimalnu razinu. Pri tome je izuzetno važna uloga i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kao faktora stabilnosti i sigurnosti, aktivnog promicatelja hrvatskih interesa i politike u međunarodnoj zajednici. Hrvatska je danas doista na najboljem putu da postane upravo onakva kakvom su je sanjali hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Kratku izjavu dao je i predsjednik GO HDZ Požega, Darko Puljašić i zahvalio svima na dolasku na komemoraciju: - Obilježavamo 20. godina od smrti dr. Franje Tuđmana, osnivača i utemeljitelja HDZ-a i hrvatske države. S ovim vremenskim odmakom tek sad vidimo koliko je taj čovjek bio vizionar i kako je u onim teškim trenutcima za hrvatsku domovinu i za naš narod uspio izvojevati veliku pobjedu. Mi danas imamo svoju Domovinu i one tekovine koje je ostavio iza sebe a to je HDZ. Sigurno je njegov nasljednik koji se i dalje bori. Sigurno je i najbolje rješenje za hrvatski narod koji želi, hoće i može biti član Europske unije i u tom velikom društvu može biti u top 10. Hrvatski narod i hrvatska država su pokazali kroz svoju povijest, svakako pod vodstvom dr. Tuđmana, da mi jesmo Europa.