Subota, 06 Prosinac 2014 12:04

Prva predsjednica Jelena Matajić-Duvnjak

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

OSNOVANA ZAJEDNICA ŽENA HDSSB-a ZA POŽEŠKO-SLAVONSKU ŽUPANIJU  -

 POŽEGA – Svoju zajednicu žena u Požeško-slavonskoj županiji osnovao je HDSSB, a za prvu predsjednicu izabrana je IMG 8549Jelena Matajić-Duvnjak, dugogodišnja aktivna članica. Među prvima na osnivačkoj skupštini održanoj u dvorani Obrtničkog doma čestitao joj je Dragan Vulin, predsjednik središnjice HDSSB-a, Dražen Đurović, predsjednik HDSSB-a požeško-slavonske županije te saborski zastupnik Ivan Drmić.

 Zahvalivši se velikom dolasku i podršci svih članova Jelena je rekla – Zahvaljujem se svim ženama u našoj županiji koje su se odlučile na aktivan politički rad, humanitarni i društveni, koje su redovno dolazile u stranku. Želim da se što više žena aktivno uključi u rad HDSSB-a, jer uskoro će se morati početi primjenjivati kvote već na idućim izborima. No nije rješenje samo zakonske odredbe kojima će se prisiliti političke stranke da stavljaju više žena na liste, već način da privučemo žene i da one same dolaze i žele biti aktivne. Žene moraju shvatiti da nema nikakvih prepreka da se slobodno bave aktivnim političkim životom. Bitan je i humanitarni rad i najavljujem da će biti više humanitarnih akcija i pomaganja. Najvažnije je da u buduće imamo što više vijećnica, kako općinskih, gradskih i županijskih, da imamo više saborskih zastupnica i što više žena u vrhu HDSSB-a koje će sa svojim prijedlozima poboljšati život u svojim zajednicama – istakla je Jelena u svom izlaganju nakon izbora.

 Za potpredsjednicu su izabrane Ljiljana Banožić i Josipa Miličević, tajnicu Željka Rumbočić a rizničarku Iva Maljković.
Izvršni odbor Zajednice žena HDSSB-a Požeško-slavonske županije: Željka Rumbočić, Zvjezdana Vitez, Ljiljana Banožić, Natalija Kosanović, IMG 8544Josipa Miličević, Iva Maljković, Đurđa Samardžić, Ljilja Bešlić, Snježana Ružička, Maja Aleksić, Zehra Srdarević, Natalija Kneis, Marija Žilić Petrišić, Nada Čihak, Ivanka Brnčić, Ivanka Maričić, Snježana Ivančić, Karolina Ganić, Marija Kovačević, Suzana Zlomislić, Mirjana Di Giorgio. U Nadzorni odbor je izabrana Marija Žilić-Petrišić, a članice su Marija Kovačević, Natalija Kneis, Ljilja Bešlić i Gordana Bordić.