Srijeda, 15 Srpanj 2015 09:57

Neferović: "Od vaše zabrinutosti dobijemo jedino blokiranje i zaustavljanje projekata"

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NA PROZIVKE OD STRANE GO SDP GRADONAČELNIK VEDRAN NEFEROVIĆ DAO JE ODGOVOR -

Nakon tiskovne konferencije koju je održao čelnik GO SDP-a Marijan Cesarik u kojoj je napao gradsko čelništvo grada Požega uslijedio je odgovor požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića.

- Prijedlog za premještanje biste dr. Andrije Štampara došao je od Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. To je i logično, budući da se radi o utemeljitelju javnoga zdravstva. Njegovoj je bisti stoga i mjesto u dvorištu Zavoda za javno zdravstvo, a ne na željezničkom kolodvoru! Oformljeno povjerenstvo donijelo je jednoglasnu odluku o premještanju biste, s tim se složila i obitelj, te će se to napraviti ovoga ljeta u organizaciji i o trošku Zavoda za javno zdravstvo – reagirao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović na napade iz SDP-a o premještanju spomenika dr. Andriji Štamparu.:

- Kad je u pitanju spominjanje spomenika od strane SDP-ovih potrčkala koji u posljednje vrijeme drže konferencije za novinare i trude se pročitati sve ono što im bivši gradonačelnik napiše, najbolje bi im bilo da podignu mauzolej svom dragom vođi, za sve one projekte koji Grad Požegu jako puno koštaju, a on je također zaslužan za njih, poput tržnice i poslovnoga odnosa s Adamom koji prijeti sporovima, zgrade Porezne uprave i troškova koji su nastali, nezakonitosti u naplati spomeničke rente zgradi Hrvatske pošte, zemljišta u Industrijskoj ulici vezanoga za tvrtku Tofrado te uludo potrošenih 700 tisuća kuna za projekt zatvorenih bazena u Požegi, iako investitora nije bilo ni na vidiku – ističe gradonačelnik Neferović navodeći samo dio ostavštine bivšeg gradonačelnika koja pritišće grad iz dana u dan.
Što se tiče Požeške kuće, gradonačelnik je poručio Cesariku da ne treba brinuti o projektima Ministarstva turizma. - Od njihove zabrinutosti građani Požege mogu očekivati jedino opstrukciju, blokiranje i zaustavljanje projekata, što je već pokušavano nekoliko puta. Druga faza Požeške kuće uskoro će biti kandidirana, prva je odrađena. Vjerujem da će ovaj projekt, vrijedan dva milijuna kuna, biti završen do kraja godine, uz korektnost i potporu Ministarstva turizma - zaključio je gradonačelnik Neferović.

Tekst/foto: Vladimir Protić