Petak, 30 Listopad 2015 14:50

Bivši članovi i dužnosnici pozivaju birače na kažnjavanje ORaH-a

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ČELNICA ORAHA MIRELA HOLY GUBI SVOJE GLASAČE -

Bivši članovi i dužnosnici OraH-a uputili su otvoreno pismo javnosti i simpatizerima stranke u kojem prozivaju predsjednicu stranke Mirelu Holy da u javnosti promovira isključivo sebe, ali i ideje koje su bliže desno orijentiranim strankama. Oni ističu u svom pismu da bi izborna potpora OraH-u bila rasipanje glasova.

- Hrvatska se nalazi pred parlamentarnim izborima. Mi kao članovi i bivši članovi ORaH-a, pobornici ideje održivog razvoja, smatramo nužnim pozvati članove ORaH-a kao i sve građane da razmisle savjesno i odgovorno kome će dati svoj glas na predstojećim parlamentarnim izborima. Osvajanje nekoliko postotaka glasova od strane ORaH-a rezultirati će propadanjem tih glasova, te bi moglo imati značajan utjecaj na formiranje buduće Vlade. Ovi bi glasovi mogli odrediti hoćemo li nakon izbora živjeti u autoritarnom društvu – navodi se u pismu koje potpisuju bivši dužnosnici ORaHa, prvi predsjednik osječkog OraH-a Darko Balaš, potpredsjednik Istočne regije Jadranko Lovaković, predsjednik stranačkog programskog foruma u Rijeci Igor Kegalj, predsjednica GO Križevci u ostavci Lidija Kerin, bivši predsjednik Središnjeg programskog foruma Vladimir Lay, autor stranačke politike nacionalne sigurnosti Zvonimir Mahečić i bivši član predsjedništva stranke Milan Rodić.

Predsjednicu OraH-a Mirelu Holy prozivaju da je nizom pogrešnih poteza, “estradizacijom stranke i elitizmom” istopila nedavnu podršku 17 posto građana, koji su OraH doživljavali kao “alternativu promašenoj i štetnoj bipolarnosti našeg političkog sustava“. Osim za autoritativno vođenje stranke zamjeraju joj i stavove o manjinskoj politici kao i stavove vrha stranke o problemu izbjeglica. ORaH sada zastupa iste stavove poput pojedinih pravaških stranaka, zbog čega predviđaju da će birači na predstojećim parlamentarnim izborima kazniti ORaH. Smatraju da se zapravo vodstvo stranke igra politike i manipulira s građanima i svojim članovima.

Tekst/foto: Vladimir Protić