Utorak, 03 Studeni 2015 23:23

HDZ Pleternice očekuje da projekti vrijedni 300 milijuna više neće biti zaustavljani

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

(PROMO ČLANAK) PREDIZBORNI SKUP DOMOLJUBNE KOALICIJE NA ČELU S HDZ U PLETERNICI NA KOJEM SU PREDSTAVLJENI KANDIDATI FRANJO LUCIĆ, ALOJZ TOMAŠEVIĆ I ANTONIJA JOZIĆ  -

PLETERNICA – Velikim skupom u pleterničkoj kino dvorani Domoljubna koalicija s HDZ-om na čelu završila je predizbornu kampanju koju je vodila sa skupovima u svim općinama i gradovima na području Požeško-slavonske županije. Pleterničanima su se predstavili kandidati sa liste za 5. Izbornu jedinicu, Franjo Lucić, na 3. mjestu, Alojz Tomašević na 9. mjestu i Antonija Jozić na 14. mjestu.

Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić svojim građanima je predočila što sve radi i što je napravila gradska vlast, ali i navela brojne projekte u vrijednosti 300 milijuna kuna, za koje ova Vlada RH nije raspisala natječaje i ti projekti stoje. Bitni su to projekti za sve građane Pleternice, no rješavat će ih vjerojatno tek s dolaskom nove Vlade nakon izbora. Ne samo da nisu raspisali natječaje, nego su neke od projekata i zaustavljali, za što je gradonačelnica Jozić izravno optužila SDP-ovog saborskog zastupnika.

Jozić je posebno napala odluku Vlade RH o povećanju neoporezive osnovice, kojom su jedinice lokalne samouprave ostale bez značajnih sredstava, a Pleternica je obvezna izvršiti obveze povrata poreza od 3,2 milijuna kuna. Ta uzeta sredstva nisu na drugi način kompenzirali gradovima te su danas općine i gradovi na koljenima. To je njima bio način da ne idu na direktno ukidanje jednog broja općina, nego bi se same ukinule bez sredstava za rad. Posebno je upozorila sve članove i birače HDZ-a da ozbiljno shvate izbore, jer samo na primjerima gradova Požege i Kutjeva u kojima su dobili izbore za samo dvadeset ili četrdeset glasova. I novu predsjednicu RH je dobila, ako se izuzmu glasovi dijaspore za samo 1980 glasova više od protukandidata. Nema na ovim izborima drugog kruga, nema popravka, upozorila je Jozić i pozvala sve da na izborima 8. studenog promijene vlast u RH.

Tekst/foto: Vladimir Protić