Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 00:23

Za 14 dana znat će se požeški gradonačelnik i jakšički načelnik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA PODRUČJU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE DVIJE LOKALNE SAMOUPRAVE IDU U DRUGI KRUG -

POŽEGA - Na području Požeško-slavonske županije ima 5 općina, 5 gradova i županija, no izbori nisu završili za sve, jer dvije lokalne samouprave idu u drugi krug. Za sada su to Grad Požega i Općina Jakšić. Karakteristika ovih lokalnih izbora svakako su veliki broj lista i ponuđenih kandidata, no i vrlo mala izlaznost birača.

U ostalim lokalnim samoupravama, općinama Brestovac, Velika, Kaptol i Čaglin, sve je riješeno u prvom krugu i načelnici su ostali Zdravko Mandić, Vlado Boban, Mile Pavičić i Dalibor Bardač, a redom su osvojili preko 70% glasova birača. Kod gradova su u prvom krugu ostali gradonačelnici u Lipiku, Vinko Kasana, Pakracu Anamarija Blažević, Kutjevu Josip Budimir, također s vrlo visokim postotcima iznad 70% glasova, dok je u gradu Pleternici sadašnja gradonačelnica uspjela ostati na funkciji sa 50,69% glasova. Ozbiljan protivnik se pokazao kandidat Hrvoje Galić s liste Za bolje sutra koji je osvojio 38,44%. Gradonačelnika za grad Požegu saznati ćemo za 14 dana i završenog drugog kruga. 

- Rekao sam da će u gradu Požegi biti teško osvojiti u prvom krugu, no mi ćemo gradonačelnika Požege sigurno dobiti u drugom krugu. Vjerujem da sva odanost i srčanost članova HDZ-a koju su pokazali proteklih dana dala je novi rezultat, boljeg nego ikada do sada. Siguran sam da će HDZ i ovaj puta pobijediti kao i prošli puta, siguran sam da ćemo pobijediti i u drugom krugu u Jakšiću i gradu Požegi. U Jakšiću je načelniku Kovačeviću nedostajalo samo 18 glasova, da potvrdi svoj novi mandat. To ćemo po drugi puta ponoviti i napraviti najbolji rezultat HDZ-a u cijeloj Hrvatskoj. Svi načelnici i gradonačelnici ostat će na svojim mjestima jer su im povjerenje dali njihovi stanovnici - rekao je predsjednik županijskog HDZ-a Franjo Lucić čestitajući načelnicima i gradonačelnicima, a posebno županu Tomaševiću na briljantnim pobjedama.