Srijeda, 17 Travanj 2019 10:23

Znanje je in – educiraj se na naš način!

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ODRŽANA JE POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA UDRUGE VELIČANKA -

VELIKA – Ovog je tjedna u Velikoj u prostorijama Udruge Veličanka održana početna konferencija projekta Znanje je in- educiraj se na naš način! financiranog iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. , u sklopu Poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.
Vrijednost projekta je 1.419.896,94 HRK, a iznos EU potpore je 100 %.

Projekt će se provoditi 24 mjeseca u razdoblju od 09.01.2019.-09.01.2021. Voditeljica projekta je Magdalena Brižić Sertić.

Partner na projektu je Općina Velika, dok su posrednička tijela Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (PT1) i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (PT2).

Na početnoj konferenciji prisustvovao je pomoćnik ravnatelja HZZ-a gospodin Marko Sever, gradonačelnik grada Požege – gosp. Puljašić, načelnik Općine Velika gosp. Vlado Boban i zamjenik načelnika gosp. Potočanac, načelnik općine Kaptol- gosp. Pavičić, rukovoditeljica odjela za provođenje eu projekata HZZ Požega, gđa Martina Keller, ravnatelj CZZS-a Požega, gosp. Vjekoslav Potočanac, predstavnici POU Obris na čelu s ravnateljicom gđom Jadrankom Krmpotić, ravnatelj POU Zagreb, gosp. Šutalo, polaznici edukacija, predstavnici medija i zaposlenici Udruge Veličanka na čelu s predsjednik udruge Veličanka gosp. Stankom Ragužem.

Sve prisutne na početnoj konferenciji dočekali su i promotivni poklon paketi.

vel logoCiljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene osobe, njih ukupno 37 koje imaju prebivalište na području općina Velika, Kaptol, Jakšić, Brestovac, Čaglin i gradova: Kutjevo i Požega.

- Cilj projekta je educirati 37 osoba za verificirana zanimanja:Voditelj ruralnog turizma (5), Operater na CNC stroju (3), Soboslikar- ličilac (2), Maser (3), Slastičar (5), Knjigovođa (5), Poznavatelj njemačkog jezika (5), Poznavatelj engleskog jezika (5), Dimnjačar (4)

- Projektom će nezaposlene osobe moći sudjelovati u edukacijama za razvoj mekih vještina : računalno opismenjavanje, E- marketing, E- prodaja, DMS menadžment, kreativnim radionicama izrade suvenira veličkog kraja, edukaciji Partnerstvom do uspjeha.
Kroz provedbu projekta planira se: kupnja opreme za provedbu edukacija računalnog opismenjavanja, kupnja jednog vozila sa 7 sjedala kojim se korisnici planiraju prevoziti na edukacije u Požegu i u Veliku. Po završetku projekta polaznici i projektni tim ići će na petodnevno studijsko putovanje u Francusku.

Očekivani i planirani rezultati projekta su: uspješno provedene edukacije za verificirane programe obrazovanja odraslih i edukacije za razvoj mekih vještina, ostvaren doprinos u području edukacije i socijalizacije dugotrajno nezaposlenih osoba, povećana prepoznatljivost turističkog potencijala općine Velika, stvoreni preduvjeti za zapošljavanje/samozapošljavanje, razvijena svijest lokalne zajednice o važnosti uvažavanja i uključivanja nezaposlenih osoba, doprinos umrežavanju turističke ponude na području Općine Velika.

Edukacije za verificirane programe obrazovanja provoditi će zajednica ponuditelja : POU Obris i POU Zagreb, a mjesto održavanja edukacija biti će u Požegi.
Za sve dodatne informacije o održavanju edukacija, kao i prijavi nezaposlenih osoba koje žele sudjelovati u projektu mogu se dobiti na adresi: Udruga Veličanka, Trg bana Josipa Jelačića 36, Velika, gmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na kontakt telefon voditeljice projekta 098 902 2342, radnim danom od 7-15 sati.

velicanka1