Utorak, 21 Svibanj 2019 14:24

Na požeškom Veleučilištu danas studira 900 studenata, a najavljuju i nove studije

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

VELEUČILIŠTE U POŽEGI OBILJEŽILO 21. OBLJETNICU OSNIVANJA - 

POŽEGA – Svečanom akademijom, dodjelom priznanja najzaslužnijim studentima, profesorima i djelatnicima, stručnom panel raspravom, Veleučilište u Požegi obilježilo je i proslavilo 21. godišnjicu svog osnivanja i uspješnog i plodnog rada. Na svečanosti u velikoj dvorani Matko Peić okupili su se brojni uzvanici, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje Sandra Bezjak, predsjednik Obrtničke komore Hrvatske Dragutin Ranogajec, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, predsjednik GV Požega Željko Glavić, članovi Upravnog vijeća Veleučilišta Požega, dekani prijateljskih veleučilišta, visokih škola i fakulteta, ravnatelji osnovnih i srednji škola iz Požege, predstavnici gradskih, županijskih i državnih institucija, gospodarstvenici i brojni studenti i profesori.    

- Možemo reći da je danas sve u znaku broja 21, odnosno 21. svibanj je i Veleučilište slavi 21. obljetnicu svog osnutka. Ova godina je iznimno važna za Veleučilište, a posebno bih istakao izgradnju Studentskog doma u Požegi koji će se završiti u prosincu. Projekt Erasmus se širi na neke nove zemlje, od Azije, Južno Afričke Republike i Sjeverne Amerike a ono što nam slijedi je početak rada novih studija, Studij Gastroenologije i Studij Elektroničko poslovanje. Pokušavamo reagirati na tržište rada i ponuditi nešto ovo, a to je svakako bitno područje i takav jedan novi model studiranja. Broj studenata na Veleučilištu u Požegi je trenutno 900 uz studente iz Japana, Francuske, Ukrajine, Gruzije koji su svakako doprinos Veleučilištu i gradu Požegi – najavio je prodekan za razvoj dr. sc. Berislav Andrlić, koji dodaje da su htjeli potaknuti jednu temu brendiranja ruralnog turizma te su ove godine umjesto izlaganja što se sve napravilo na Veleučilištu organizirali stručnu panel raspravu „kako brendirati u ruralnom turizmu“. Uz predavače prof. dr. sc. Dragu Šubarića, izv. prof. dr. sc. Josipa Mikulića, izv. prof. dr. sc. Božu Skoku, dr. sc. Damira Krešića, mr. sc. Maria Raguža, dipl. oec. Zdravka Jelčića i dizajnera Borisa Ljubičića pokušat će dati odgovor kako postići što bolji turizam, odnosno kako kroz spoj znanosti i prakse dati prijedlog rješenja u turizmu.

Obljetnicu koja znači da se Veleučilište u Požegi etabliralo i uspjelo u svom poslanju, čestitali su i najavili još bolju suradnju gradonačelnik Puljašić i zamjenik župana Neferović, a dobivanje i dopusnica za nove studije najavila je iz Agencije za visoko obrazovanje Sandra Bezjak.

Uručene su i nagrade, studentici Antoniji Lovrić i studentici Marijani Blažević, za najbolji prosjek ocjena na studiju, a studentici Martini Šamal za iznimni angažman. Nagrađeni su profesori i djelatnici Veleučilišta, dr. sc. Verica Budimir, Marijo Jakobović, dipl. oec., Antonija Marinclin, dipl. knjižničarka, Zvonko Pandžić i dr. sc. Mirjana Radman-Funarić.