Četvrtak, 18 Srpanj 2019 09:14

214.486,83 kn za zamjenu krovišta na Društvenom domu u Poljani

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA OBNOVU I STAMBENO ZBRINJAVANJE - 

Svečanost potpisivanja i uručenja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave u 2019. godini, a na temelju provedenog Javnog poziva za nominiranje projekata, održana je u srijedu, 17. srpnja, u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Zagrebu.

Tom je prigodom svečano potpisano i uručeno 29 Ugovora o dodjeli financijskih sredstava s gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave, među kojima je bio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Među jedinicama lokalne samouprave koje su ostvarile potporu je i Grad Lipik koji je dobio 214.486,83 kuna za projekt zamjene krovišta na društvenom domu u Poljani. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 611.417,65 kuna kojem je odobren iznos sufinanciranja u vrijednosti 214.486,83 kuna. Stoga je gradonačelnik Vinko Kasana potpisao Ugovor o sufinanciranju s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom.

Važno je istaknuti kako društveni dom u Poljani ima veliko značenje za žitelje tog mjesta s obzirom na to da se u prostorijama doma odvijaju brojni događaji. Isto tako, u prizemlju doma se nalazi poštanski ured, a što je još važnije, ondje se nalazi i Područni vrtić "Kockica" kojeg redovno pohađa dvadesetak djece s područja Poljane i okolnih naselja, tako da obnova krovišta ima veliko značenje i za njihov rad.

Gradonačelnik Kasana ovom je prilikom iskazao zahvalu Vladi Republike Hrvatske što do svakog detalja vodi brigu o potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi gdje ovakvi projekti doprinose boljitku življenja stanovništva na tim prostorima.

- Na području Grada Lipika trenutno se provodi, odnosno provest će se energetska obnova šest društvenih domova (uz Poljanu, obnova se odnosi i na Antunovac, Brekinsku, Brezine, Filipovac i Marino Selo) u koje nije uključena i obnova krovišta, ali postoji niz drugih mjera na koje se može aplicirati, a mi upravo to i činimo - rekao je gradonačelnik.

Izvor: compas.com.hr