Srijeda, 26 Veljača 2020 09:56

Uspješno završen program osposobljavanja u sklopu projekta "Zaželi i ostvari"

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

PROJEKT GRADA PLETERNICE ZA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE ŽENE VRIJEDAN PREKO 3 MILIJUNA KUNA - 

PLETERNICA - 25.2.2020. s početkom u 11:00 h održana je svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju žena koje su zaposlene kroz projekt ˝Zaželi i ostvari˝.Nositelj projekta je Grad Pleternica u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega. U sklopu projekta 18 žena završilo je osposobljavanje za gerontodomaćice dok 4 žene završavaju osposobljavanje za vozačicu ˝B˝ kategorije.

Program osposobljavanja za gerontodomaćice provelo je učilište Link iz Požege te su predstavnici učilišta uručili uvjerenja gerontodomaćicama.Predstavnici autoškole Traffic koji provode osposobljavanje za vozačicu ˝B˝ kategorije uručili su potvrde o uspješno položenom prvom dijelu osposobljavanja. Žene su pri kraju sa vožnjom i čekaju provjeru iz upravljanja vozilom, što se nadamo da će također biti uspješno kao i prvi dio.

Provedbom osposobljavanja postiglo se osnaživanje i unapređenje radnog potencijala za 22 žene kako bi im se omogućilo lakše uključivanje na tržište rada po završetku ovog projekta. Čestitamo svim polaznicama na uspješno završenom obrazovanju i želimo puno uspjeha u primjeni stečenih znanja i vještina.

Projekt ˝Zaželi i ostvari˝ financira se iz iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.067.873,91 kn na razdoblje od 30 mjeseci. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega.

Prije svečane dodjele diploma pleternička gradonačelnica Antonija Jozić pozdravila je sve polaznice koje su uspješno završile osposobljavanje i naglasila kako su ovim projektom obuhvaćena dva cilja istovremeno. Prvi cilj je bilo zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena i njihovo osposobljavanje za geronto domaćice i vozačice, a drugi je pružanje pomoći i skrbi starijim i nemoćnim sugrađanima iz 38 naselja koje obuhvaća područje grada Pleternice.

- Na ovom projektu radi se već puno mjeseci, a cijeli projekt “Zaželi i ostvari” primiče se svom kraju. Svi programi EU ima svoj datum početka i završetka i mnoge od vas su se pitale što će se dogoditi kada projekt završi. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Vlada RH su donijeli odluku da se već od sljedećeg ponedjeljka mogu prijaviti novi projekti vezano za program “Zaželi” za koji se grad Pleternica već pripremio i spremani čekamo prijavu našeg projekta. Zatražit ćemo i podršku naših partnera Centra za socijalnu skrb i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i vjerujem u uspjeh. Za grad Pleternicu važno je svako radno mjesto, važno nam je da se naše sugrađanke i sugrađani zapošljavaju ali i da se educiraju. Osim ovog projekta imamo još dva kroz koja smo obrazovali mlade i žene pa vjerujem kako će to biti i određeni korak u budućem zapošljavanju - istaknula je gradonačelnica Jozić.


Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

lenta