Utorak, 27 Travanj 2021 08:09

Krenulo besplatno osposobljavanja za 26 programera u AI Centru umjetne inteligencije

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

LIPIK - Krenulo je šestomjesečno besplatno osposobljavanje za 26 programera u AI Centru umjetne inteligencije u Lipiku. Polaznike je pozdravio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji nije krio oduševljenje činjenicom da se jedan ovakav Centar umjetne inteligencije, u koji su pristigli polaznici iz čitave Hrvatske nalazi upravo u našoj županiji, odnosno u Lipiku.

U Centru umjetne inteligencije (AI Center Lipik) župana su dočekali lipički gradonačelnik Vinko Kasana i dogradonačelnik Slobodan Katunar te Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA.

8512bb1c94905d79023a6ae75b805b74 2 XL

Ovom je prilikom gradonačelnik Kasana naglasio da je Požeško-slavonska županija na čelu sa županom Tomaševićem od samog početka uključena u ovaj projekt te je zahvalio na potpori.

Sretan sam jer kad god dođem u Lipik, uvijek vidimo nešto novo što je realizirano, a opet postoje i novi planovi pa bi se mogla povući jedna paralela s tezom koju vidimo na ulazu u lipički Centar umjetne inteligencije, a koja kaže „The future is here.“, odnosno da je budućnost ovdje.“, rekao je župan Alojz Tomašević. On je gradonačelniku Kasani i direktoru Iličiću čestitao na pokretanju ovog izuzetnog projekta naglasivši kako će polaznici osposobljavanja za programere nakon šest mjeseci te naučenog znanja i novih spoznaja postati nositelji razvoja umjetne inteligencije.

Uz župana Tomaševića u posjetu Centru umjetne inteligencije bila je i ravnateljica lipičke osnovne škole Klaudija Kovač s kojom se razgovaralo o jednom projektu koji je iznimno važan, a tiče se toga da će se OŠ Lipik također uključiti na svojevrstan način u razvoj modernih tehnologija.