Četvrtak, 23 Studeni 2023 10:19

Spremnost zimske službe prezentirala Županijska uprava za ceste za 475 km cesta za predstojeću zimu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Postrojena vozila za Zimsku službu za predstojeću zimu i zimske uvjete na cesti predstavila je Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije koja se brine za ukupno 475 km cesta na području županije, a kroz dvije ispostave Nadcestarija u Požegi i Pakracu. Zimsku službu za zimu 2023/24. ŽUC je ugovorno povjerio Poduzeću za ceste PZC Slav. Brod.

IMG 7799Stanje spremnosti objasnila je ravnateljica Županijske uprave za ceste Ivona Matačić: - Spremni smo za zimsku sezonu. Vozila i strojevi su pregledani, posipala su deponirana, vertikalna signalizacija je dopunjena i za svih 475 kilometara javnih cesta kojima upravljamo, osigurana su sredstva za zimsko održavanje. Dana 15. studenog 2023. godine uveden je prvi stupanj pripravnosti, a time i stalna dežurstva u Pakracu i Požegi. Javnost će se obavještavati putem Hrvatskog Autokluba, a iskoristila bih priliku i apelirala na vozače da povećaju pozornost i vožnju prilagode uvjetima na cestama.

Sve je spremno već od 15. studenog, istakao je voditelj Nadcestarije Jurica Atlagović: - Ovdje imamo parkirana vozila koja će održavati županijske i lokalne ceste na području Požege, a dodatna vozila imamo za područje Pakraca, koja su također spremna. Dužni smo postaviti  privremenu signalizaciju u obliku prometnih znakova. Sol smo nabavili i deponirali ovdje, djelatnici su tu u 24 satnom dežurstvu. Što se tiče dizanja stupnja pripravnosti u zimskoj službi, mi dva puta dnevno dobivamo službenu prognozu od Državnog  hidrometeorološkog zavoda, na temelju njihovih podataka dižemo stupnjeve pripravnosti.

IMG 7795

Svoje zadovoljstvo sprenošću Zimske službe ŽUC-a izrazila je I požeško-slavonska županica Antonija Jozić: - Ovo je kontinuitet rada Županijske uprave za ceste, svake godine u ovo vrijeme se okupimo, obavimo smotru vozila i dobijemo informacije o stupnju pripravnosti za zimsku službu. Duboko se nadam da će sve one aktivnosti koje će provoditi tvrtka PZC u narednom zimskom periodu, biti na onoj razini kakvu naši građani zaslužuju. Pridružujem se apelu ravnateljice ŽUC-a i pozivam vozače da prilagode vožnju uvjetima na cestama i naravno želim nam svima sigurnu zimu, te da nam ceste budu očišćene kroz cijeli taj period.

Djelatnici policije također su pregledali spremnost vozila za zimsku službu i ispravnost opreme koja se koristi za čišćenje snijega i posipanje sa solju i kamenom sipinom.