Srijeda, 10 Travanj 2024 09:35

Grad Požega dodijelio novčane potpore roditeljima za novorođene sugrađane

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - U suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, Grad Požega organizirao je prijem za roditelje novorođene djece. Roditeljima novorođene djece uručene su jednokratne gradske novčane potpore. Dar je dobilo 42 bebe, rođenih u prosincu 2023. godine i siječnju i veljači 2024. godine.

U uvodnoj riječi pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović pozdravila je sve roditelje u ime Grada Požege i gradonačelnika Željka Glavića čestitajući im na proširenjima njihovih obitelji. Također je podsjetila roditelje na projekt građenja novog vrtića „Pod gradom“ kao i proširenje postojećeg vrtića u Rudinskoj. - Za sve koji žele ići u vrtić, vrtić bi trebao biti dostupan. Želim Vam puno uspjeha u odgoju vaše djece i nadam se da se vidimo ponovno ovdje što prije.

Ovo je bila prilika roditeljima i njihovim najmlađima za upoznavanje s Gradskom knjižnicom koja svojim programima i sadržajima nudi različite aktivnosti već od najranije dobi. Tako ni ovoga puta kao dar nije izostala članska iskaznica koju roditelji mogu iskoristiti do prve godine djetetova života.

Prisutnim roditeljima i njihovim bebama, obratila se Voditeljica dječjeg odjela Snježana Poljak: - Dječji odjel nalazi se u prizemlju zgrade, on je jako pristupačan, možete doći i kolicima.  A da biste bili član Dječjeg odjela trebate svoju bebu upisati. Evo u suradnji Grada Požege i Gradske knjižnice, vi već danas možete postati članovi Dječjega odjela jer Grad Požega i Knjižnica vam daruje besplatan upis na godinu dana.

Odlukom Grada dar za prvorođeno dijete iznosi 400 eura, za drugorođeno 600 eura, a za trećerođeno i svako nakon toga 1.000 eura.