Utorak, 21 Listopad 2014 09:53

Ugostili učenike fotografe iz 7 zemalja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OŠ MLADOST JAKŠIĆ U PROJEKTU COMENIUS  -

 JAKŠIĆ / POŽEGA - Osnovna škola „Mladost“ iz Jakšića od školske godine 2013./14. sudjeluje u projektu Comenius multilatelarna školska partnerstva, Program za cjeloživotno učenje u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije. U projektu pod nazivom „Fotografija i kinematografija kao način provođenja slobodnog vremena“ sudjeluje još 7 zemalja, Turska, Švedska, Litva, Slovačka, Mađarska, Poljska i Francuska.

- Cilj projekta je zainteresirati učenike za fotografiju i kinematografiju, poboljšati jezične i ICT vještine učenika te im ukazati na kvalitetnije načine provođenja slobodnog vremena. Prošle su školske godine naši učenici i učitelji bili na četiri stručna putovanja ( Turska - listopad, Švedska - veljača, Litva - travanj i Slovačka - lipanj). Osnovna škola Mladost Jakšić domaćin je školama partnerima od 13.-17. listopada i potrudila se osigurati im bogat i sadržajan program kroz koji će 50-ak učenika i učitelja upoznati našu kulturu i običaje. S učenicima smo posjetili Zagreb, radni dio smo obavili u našoj školi a svi zajedno smo posjetiti Kutjevo, te Požeško-slavonsku županiju, grad Požegu i srednje škole, Gimnaziju i Glazbenu školu u Požegi – istakao je Obradović, ravnatelj jakšičke škole.

 Sve sudionike projekta u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije primio je i upoznao ih sa županijom, zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, a učenici su dobili i turistički katalog TZ županije.