Četvrtak, 30 Listopad 2014 11:57

Uređeno mjesno groblje za četiri naselja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MILIJUN KUNA ZA RADOVE U 22 MJESNA ODBORA GRADA POŽEGE OVE GODINE  -

 ŠTITNJAK – Upravo se završavaju radovi na uređenju mjesnog groblja smještenog na cesti Golobrdci-Štitnjak, koje služi za potrebe ukopa četiri naselja, Novi Štitnjak, Marindvor, Štitnjak i Golobrdci.

IMG 4620Vrijednost ovih radova je oko 60 tisuća kuna, a sad se uređuje parkiralište ispred groblja i sama staza kroz groblje do kapele. Ovim radovima završavamo ovogodišnja ulaganja po mjesnim odborima. Rekli smo na početku godine da nam je bitan ravnomjeran razvoj i ulaganja na području grada Požege, te smo kroz gradski proračun nastojali raditi gradove u svim dijelovima grada. U projekciji proračuna za sljedeću godinu povest ćemo računa o prioritetima Mjesnih odbora i riješiti sve ono što budemo mogli, a projekte i kandidirati na natječaje u Mjerama ruralnog razvoja. Posebno se to odnosi na zahvate koji traže veća financijska sredstva – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Radove na uređenju groblja izvodi tvrtka Promet građenje iz Požege.

 - Ove godine ulaganja u mjesne odbore su oko milijun kuna, a radi se uglavnom o niskogradnji, na nasipavanju lokalnih putova, groblja kao ovo i u Alagincima, a po prijedlozima koji su od Mjesnih odbora došli u grad Požegu. Ukupno su izvedeni radovi u 22 MO – rekao je dogradonačelnik Mario Pilon. Stoga pozivaju vodstvo Mjesnih odbora da šalju svoje prijedloge za potrebne radove, te da se aktiviraju i oni pasivniji odbori koji nisu napravili svoje planove i zahtjeve za radovima. O nekim potrebama stanovnika grad Požega će i sam skrbiti svojim aktivnostima bez obzira na nedostatak zahtjeva iz Mjesnih odbora.

IMG 4629