Utorak, 01 Prosinac 2015 23:08

Koncert Mate Bulića, adventske svijeće i žive jaslice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA DOGAĐANJA U ADVENTU I ZA DAN GRADA PLETERNICA -

PLETERNICA – Grad Pleternica u vrijeme adventa ima niz događanja na prostorima grada, a prvi tjedan posebno aktualan jer uz sv. Nikolu grad Pleternica slavi i svoj dan. Sve je počelo prošle subote kada je upaljena 1. adventska svijeća ispred gradske kuće, a svake slijedeće subote, što će ubuduće i biti tradicija palit će se po jedna svijeća. – Grad tradicionalno organizira manifestacije povodom Dana grada ali i pred božićne i novogodišnje blagdane. U subotu 05. prosinca imamo po 9. puta smotru folklora „Običaji starog zavičaja“ koje organizira Zavičajni KUD Rama. Očekujemo veliki broj kulturno-umjetničkih društava s područja Hrvatske i BiH u Školskoj sportskoj dvorani od 17 sati – najavila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

IMG 7274- Nakon dugog perioda odlučili smo ove godine povodom Dana grada organizirati i 06. prosinca od 19 sati humanitarni koncert na kojemu će gostovati Mate Bulić. Željeli smo našim građanima na takav jedan način omogućiti proslavu Dana grada ali i humanitarnim koncertom, koji je za sve besplatan, ali na kojemu će svi po svojim mogućnostima moći donirati sredstva za Udrugu Osmijeh, za djecu s posebnim potrebama – pozvala je gradonačelnica Jozić Pleterničane na koncert.

U ponedjeljak 7. prosinca održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježiti Dan grada, te nagraditi najzaslužniji pojedinci, ustanove i tvrtke. U subotu 12. prosinca održat će se Božićna priredba Mažoretkinja grada Pleternice „Medenjaci djeda Božičnjaka“. Počinje i malonogometni turnir „Sveti Nikola“ u organizaciji MNK Pleternica.

Subota 19. prosinca rezervirana je za Božićni sajam ispred Gradske kuće, od 10. sati, paljenje 4. adventske svijeće i Prikaz živih jaslica od 17 sati.

- Novo je da ćemo od 19. do 23. prosinca imati organiziran Božićni tjedan u knjižnici, s mini kinom za djecu. U pet dana pozvat ćemo svu predškolsku djecu i djecu iz vrtića, te učenike od 1. do 4. razreda na animirani film. A kao i prošle godine organizirat ćemo i dječji doček Nove godine 31. peosinca u 11 sati te od 22 sata i Doček Nove godine na Trgu Zrinskih i Frankopana za odrasle uz besplatno kuhano vino. Nadam se da će sve manifestacije privući naše građane i da će se odazvati na njih – rekla je gradonačelnica Jozić, te najavila i još neka iznenađenja za sve.

Tekst/foto: Vladimir Protić