Četvrtak, 07 Srpanj 2016 09:56

Cesta Bučje – Lovčić ide u modernizaciju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DO KRAJA GODINE ASFALTIRAT ĆE SE I POSLJEDNJA CESTA KOJA POVEZUJE DVIJE ŽUPANIJE -

BUČJE - Cesta između Bučja i Lovčića, koja povezuje dvije županije, Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku od velike je važnosti za tamošnje stanovništvo i od šireg je interesa žitelja tog kraja. Dio te ceste, na dijelu Požeško-slavonske županije uređen je i asfaltiran 1,1 kilometar u što je bilo uloženo preko milijun kuna. Na strani Brodsko-posavske županije ostalo je da se uredi i asfaltira preostalih 1,7 kilometara ceste kojom bi IMG 9851investicijom sve ceste koje povezuju Požeško-slavonsku županiju sa susjednim županijama bile asfaltirane i primjereno cestovno povezane.

U planu je bilo da se početkom ovogodišnjeg proljeća započne s radovima i asfaltiranjem tog dijela ceste ali je uobičajeno zapelo na administraciji i ishođenju potrebite dokumentacije. Kako doznajemo od ravnatelja Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije, Antuna Dukića, jedan dio dokumentacije je riješen koji se odnosi na parcelizaciju zemlje, za što je bilo potrebno više vremena jer je u sve to bio uključen veći broj vlasnika s kojima su se trebali urediti međusobni odnosi.

Prema Dukićevim riječima dokumentacija za tu cestu je pripremljena i gotova. Intenzivno se radi na ishođenju lokacijske i građevinske dozvole nakon čega se može pristupiti planiranim i potrebitim radovima. Napomenuo IMG 9854je i kako na tom dijelu ima i složenijih radova za što su već odrađene pripremne radnje.

Za očekivati je da bi radovi mogli početi prije početka jeseni tako da bi na zadovoljstvo tamošnjih stanovnika dvije županije bile cestovno povezane asfaltiranom dionicom do kraja godine.

Tekst: Vladimir Protić Foto: pozega.eu