Utorak, 28 Svibanj 2019 20:29

Podršku projektu dao osobno Zlatko Dalić srebrni vatreni izbornik

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PROJEKT „SPORT UKLJUČI, PROBLEME ISKLJUČI“ ZA DJECU I MLADE - 

POŽEGA - Katolička gimnazija u Požegi i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga provode sportski projekt 'Sport uključi, probleme isključi'. Riječ je projektu vrijednom 998.838,46 kn, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 849.012,69 kn. Početak provedbe je bio 21.12.2018. godine, a projekt će trajati do 21.12.2020. godine. - Riječ je o besplatnoj školi sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti, a cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih u nepovoljnom položaju informirajući i pružajući besplatne sportske sadržaje radi stjecanja zdravih životnih navika i vještina. Svrha projekta je da se minimalno 170 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti uključi u zajednicu upravo kroz sport, a provodit će se čak 5 školi sporta – škola nogometa, škola gimnastike, škola atletike, škola plivanja i škola penjanja na umjetnoj stijeni koja će uskoro biti postavljena u dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti. Za sada se za projekt prijavilo oko 120 djece, a trenutno se formiraju i nove grupe za atletiku i gimnastiku – istakao je prezentirajući projekt Bruno Budimir zahvaljujući gradu Požegi na podršci za cijeli projekt a posebno za školu plivanja jer su dobili gradske bazene za provođenje projekta učenja plivanja. Za školu penjanja u dvorištu Katoličke gimnazije postavljena je najmodernija umjetna stijena za penjanje visoka 13 metara.

Kako su i najavili u provođenju projekta sudionike i posebno Školu nogometa posjetit će netko od poznatijih nogometaša i trenera. Upravo četiri selekcije nogometaša i Školu nogometa u NK Dinamo Vidovci-Dervišaga posjetio je srebrni vatreni izbornik Zlatko Dalić. On je osobno pružio punu podršku svim selekcijama nogometaša, a posebno one koji pohađaju školu nogometa. Na Stadionu u Vidovcima koji je svijetli primjer bavljenja sportom za djecu i mlade Dalić je obišao sve skupine, upoznao se sa njihovim aktivnostima i fotografirao za uspomenu. Mnogi koji su se našli na Stadionu poželjeli su fotografiju s Dalićem i po koji autogram, što su svi i dobili, uz veliku strpljivost našeg srebrnog izbornika. Sa Zlatkom Dalićem družili su se i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha, a odličan domaćin bio je predsjednik NK Dinamo Tomislav Čabraja sa svojim cijelim Upravnim odborom i veteranima NK Dinamo Vidovci–Derrvišaga.

Nakon obilaska dijela projekta „Sport uključi, probleme isključi“ u Vidovcima, cijeli projekt je prezentiran u prepunoj dvorani Sv. Terezije Avilske. Uz prezentaciju projekta nazočnima i medijima, održana je i kratka tiskovna konferencija i razgovor s Zlatkom Dalićem u kojemu je Bruno Budimir, kroz razgovor prikazao našeg izbornika, njegov trnovit put, učenje na greškama i današnje poimanje svega, a posebno sportskog života i rada u nogometu. On je iskazao uvijek svoju vjeru, pozvao sve na poniznost, ustrajni i mukotrpni rad a rezultati uvijek dolaze. Posebno mladima nogometašima u Školi nogometa je dao savjet, prvo škola i obrazovanje, nogomet mora biti poslije, no ustrajnost u učenju, radu i treniranju, donijet će željene rezultate.