Utorak, 30 Srpanj 2019 11:13

Završila Škola kuglanja Požeškog športskog saveza i Gradskog kuglačkog saveza Požega

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Škola kuglanja u organizaciji Požeškog sportskog saveza i Gradskog kuglačkog saveza Požega završila je s radom u petak, 26. 07. 2019., a ukupno je bilo 42 polaznika od 1. do 8. razreda osnovne škole. Škola kuglanja bila je besplatna. 

Voditelj Škole kuglanja i trener požeškog Kuglačkog kluba “Obrtnik”Željko Lončar ističe da se programom Škole kuglanja osim promocije kuglačkog sporta i stjecanja početnih teorijskih i praktičnih znanja kuglačkog sporta, omogućava kod djece razvoj motoričkih sposobnosti, a samim time i emocionalnih, psiholoških i socijalnih potencijala, dakle, cjelokupan razvoj djeteta. Vrijedno je spomenuti da je iz prošlogodišnje Škole kuglanja od ukupno 46 polaznika njih 11 nastavilo s radom u Kuglačkom klubu “Obrtnik”, a kako se radilo i treniralo najbolje govori podatak da je Luka Jazvić prvak Hrvatske u kategoriji do 11 godina, aNera Bakić treća u kategoriji do 12 godina.

I među ovogodišnjim polaznicima Škole kuglanja ima potencijala koji bi mogli ponoviti ove fantastične rezultate. Samo ovakvim radom možemo biti sigurni da će se nastaviti pedesetogodišnja tradicija požeškog kuglanja.

IMG 9107