Ponedjeljak, 30 Rujan 2019 08:48

Slavonija uvjerljivo poražena od Šibenika u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Nogometaši Slavonije su na svom terenu uvjerljivo poraženi od drugoligaša Šibenika u susretu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Početak utakmice prošao je bez većih uzbuđenja, a onda je obrana Slavonije u petnaestak minuta poklonila tri laka gola gostima koji su tako ostvarili prolazak u daljnje natjecanje kupa bez da su se ozbiljnije umorili.

U 45. minuti Dino Bognar smanjio je na 1:3 iz jedanaesterca kojeg je izborio veznjak Marko Šubara. Na početku drugog dijela domaći su imali nekoliko situacija da se vrate u utakmicu koje nisu iskoristili, a kad je u 76. minuti Luka Juričić zabio za 1:4 priči je bio kraj. 

Prava je šteta što Slavonija nije duže držala rezultatsku neizvjesnost jer su uz pomoć petstotinjak gledatelja na Stadionu kraj Orljave "Plavi s Orljave" mogli sigurno napraviti više u ovom susretu. 

U igru nije ulazio ponajbolji igrač gostiju Davor Kukec koji je cijeli susret bio na klupi Šibenika čiji je trener od ove sezone Krunoslav Rendulić koji je s trenerom Slavonije Daliborom Bognarom dugi niz godina dijelio svlačionicu u zlatnim vremenima požeške Slavonije sredinom devedesetih godina kao i prije petnaestak godina u prvoligaškim danima veličkog Kamen Ingrada. 

U dresu Šibenika uspješno nastupa bivši igrač Papuka, Slavije, Lokomotive i Istre, dvadesetčetverogodišnji Kutjevčanin Ivan Antunović koji je zabio za vodstvo gostiju od 0:2. U redovima Slavonije nalazi se njegov mlađi brat, sedamnaestogodišnji Karlo Antunović koji je ovu utakmicu bio na klupi i nije ulazio u igru.