Banner 750x94 KULENOVA (2)

Pozeska kronika banner final

Breadcrumbs

Petak, 21 Veljača 2020 16:12

Cilj je poboljšati pristup i sudjelovanje u športskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEŠKI ŠPORTSKI SAVEZ PROVODI PROJEKT ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU "ZAJEDNO U ŠPORTU" - 

09Požeški športski savez kao nositelj uz partnere Grad Požegu i Športski klub Croatia i dalje provodi projekt „Zajedno u športu“, čiji je cilj poboljšati pristup i sudjelovanje u športskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama.Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda, a njegova ukupna vrijednost je 809.418,60kn. Glavne projektne aktivnosti tjelovježba,boćanje , kuglanje, pikado i dalje se provode uz trenere kineziologe Antona Čokrlića i Marka Petrovića. Vrući ljetni mjeseci bili su pogodni za odrađivanje aktivnosti plivanja koja se provodila na Gradskim bazenima Požega u srpnju i kolovozu. Plivanje se provodilo kroz skupne treninge, a djelom i kroz individualni pristup što je za pojedine korisnike bilo najbolje riješenje. Odaziv korisnika bio je zadovoljavajući.Svi su rado i s puno motiviranosti sudjelovali, posebno jer su se pojedine aktivnosti preselile na bazene, pa je puno ljepše i ugodnije bilo provoditi aktivnosti tjelovježbe na svježem zraku.

Kroz provedbu projekta predviđena su i 4 natjecanja/druženja. Prvo takvo održano je u boćanju, zatim je uslijedilo pikado, a natjecanje/druženje u kuglanju je sljedeće koje se treba održati.

Nabava određne opreme za provedbu aktivnosti, ugradnja poolifta na Gradskim bazenima samo je dio koji osobama s 09binvaliditetom i djeci s poteškoćom u razvoju kroz projekt pomaže u bavljenju športom. Suradnja s udrugama, čiji članovi ativno sudjelu u aktivnostima od posebnog je značaja za projekt, a upravo sport je jedan od načina na koji osobe s invaliditetom mogu aktivirati i potencirati svoje talente i mogućnosti te se na taj način što uspješnije uključiti u svakodnevni život.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Požeškog športskog saveza

09a