Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 10:46

Održan 17. Kup grada Požege u gađanju samostrelom

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

U SD TOMISLAV PIRC U ORGANIZACIJI SK POŽEGA ODRŽANO TRADICIONALNO NATJECANJE STRIJELACA - 

POŽEGA - Streljački klub "Požega" po 17. put organizirao je kup u gađanju samostrelom na 18 metara povodom Dana grada Požege. Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je 17 strijelaca iz šest kluba iz Zagreba, Klanjeca, Krušljevog Sela, Ivanić Grada, Velikog Trgovišća i Požege s ukupno sedamnaest strijelaca.

Gradonačelnik Darko Puljašić poželio je dobrodošlicu natjecateljima i simbolično otvorio natjecanje.

- Hvala našem klubu na organizaciji ovoga tradicionalnog turnira koji svake godine obogaćuje program obilježavanja Dana grada. Vjerujem da će te ostvariti dobre rezultate, a možda i oboriti koji rekord. Hvala vam svima na dolasku i želim vam ugodan boravak u Požegi – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Ovo je inače prvo okupljanje strijelaca samostrelom u ovoj godini, koje se održava prije Prvenstva Hrvatske u dvorani i početka natjecanja na otvorenom. Nastupili su, kao i svake godine, svi najbolji samostreličari Hrvatske.

U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojio je BORAK Ivan (SD Dubrava 1094), druga je bila BARTOLOVIĆ Karla (SD V. Trgovišće), a treći BLAGEC Petar (SK IVANIĆ).

U kategoriji juniora prvo mjesto osvojio je OBOROVEČKI Martin (SD V. Trgovišće), drugo mjesto osvojio je NOVOSEL Josip (SD K. SELO), a treće mjesto osvojila je POPOVIĆ-GECAN Iva (SK IVANIĆ).

U kategoriji žene prvo mjesto osvojila je PEREGLIN Valentina (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojila je OBOROVEČKI Mihaela (SD V. Trgovišće), a treće mjesto GRDIŠA Maja (SK POŽEGA).

U kategoriji muškarci prvo mjesto osvojio je PEREGLIN Domagoj (SD Dubrava 1094), drugo mjesto osvojio je KAJFEŠ Marijan (SD Dubrava 1094), a treći je bio TIJAN Željko (SD Dubrava 1094).

U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa SD Dubrava 1094, drugi su bili strijelci SD Veliko Trgovišće, a treće mjesto osvojili su strijelci SK Ivanić Grad.

Medalje i pehare najboljima uz predsjednika kluba SK Požega Petra Bosanca dodijelio je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha koji je uz čestitke strijelcima poželio da se i dalje nastave vraćati u Požegu kao i prethodnih 17 godina.