Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 08:28

Odličan dan za džudaše Judo kluba "Slavonac" - pregršt medalja na čak dva Međunarodna turnira

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

PISAROVINA - RH / LJUBLJANA - SLOVENIJA - Dana 20.4.2024. DŽudaši Judo kluba "Slavonac" Čaglin imali su pune ruke posla. Naime jedna ekipa se zaputila na turnir u Pisarovinu dok je druga ekipa išla na turnir u Ljubljanu u Sloveniji. Ukupno 11 džudaša odmjerilo je snage na borilištu i pokušalo doći do postolja. Na Međunarodni judo turnir u Pisarovini okupilo se 440 natjecatelja iz 32 kluba a našu ekipu činilo je 5 džudaša. Najmlađi član ekipe Borna Pajestka sa 2 pobjede i 2 poraza zauzima 5. mjesto. U uzrastu do 12 godina Vanesa Zečević sa 2 pobjede i porazom osvaja brončanu medalju dok je Lena Đukić ovaj put ostala bez plasmana. U uzrastu do 14 godina Rafael Ćosić i Nemanja Đukić sa 2 pobjede i porazom također osvajaju brončane medalje.

Budući da se trener zaputio na turnir u Ljubljanu ekipu je vodila najiskusnija džudašica Lana Knaus. Turnir u Ljubljani pod nazivom „Pokal Bežigrada“ okupio je 542 džudaša iz 62 kluba te 7 država ( Hrvatska, Slovenija, Austrija, Srbija, Italija, Češka i Azerbajdžan).

- Judo klub Slavonac predstavljalo je 6 džudaša. U uzrastu do 12 godina bilježimo fantastične borbe Brune Bluhe koji sa 4 pobjede osvaja zlatnu medalju. Ema Blagojević sa 3 pobjede i porazom osvaja brončanu medalju dok je Filip Šutić sa 2 pobjede i 2 poraza zauzeo 5. mjesto. U uzrastu do 14 godina Iva Čančar i Ivona Švajda osvajaju zlatnu medalju, Iva sa 3 pobjede a Ivona sa 4 pobjede. Ivano Bošnjak sa 3 pobjede dolazi do finala u kojem u vrlo tijesnoj borbi gubi i osvaja srebrnu medalju. Vrlo lijep dan je iza nas, od 11 džudaša njih 8 je donijelo kući medalje i možemo biti ponosni na našu ekipu. Zahvaljujemo se vozačima Tomislavu Ćosiću i Željku Šutiću i Slađani Švajdi koja je bodrila ekipu sa tribina - zaključio je trener judo kluba „Slavonac“ Robert Garc.