Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 11:08

3. HNL Istok -15. kolo

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Važna pobjeda u Otoku

 OTOK – LIPIK 2:3
OTOK – Gradski stadion. Gledatelja 100. Sudac Tolić (Đakovo).
STRIJELCI: 0:1 – Starčević (9), 1:1 – M. Čavlović (41), 1:2 – Kurjaković (49), 2:2 – A. Zrno (52), 2:3 – Kurjaković (82).
OTOK: Đurković, Divković (od 76. T. Zrno), Šer, A. Zrno, I. Čavlović, Ljubić, M. Čavlović, Sabljić, Baković (od 71. Jurić), Matanović, Blašković. Trener Božidar Babić.
LIPIK: Krizmanić, Komljenović, Bešlić, Kašljević, Golubić, Starčević, Kraljević, Kurjaković, Poliganović, Poletto (od 79. Brisinello), Podunavac (od 46. Šugić). Trener Željko Rebrović.
CRVENI KARTON: I. Čavlović (5).
Iako su na utakmicu Otok otišli bez nekoliko stadardnih prvotimaca nogometaši Lipika su ostvarili zasluženu pobjedu i donijeli kući tri vrlo velika boda. Kao u većini utakmica kada igra u gostima Lipik svoju igru zasniva na kontra napadima i u tome je vrlo vješt. U otvaranju utakmice u 5. minuti kontra napad Lipika zaustavljen je u obećavajućoj prilici za pogodak i I. Čavlović je to na nepropisan način zaustavio. Sudac Tolić mu je pokazao put u svlačionicu i domaćin je ostao s deset igrača. Nakon toga vrlo brzo je Lipik preko Starčevića došao u vodstvo i time pokazao da želi tri boda.Sve do pred kraj prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, a u 41. minuti domaćin ipak postiže pogodak i s 1:1 se otišlo na podmor. Novo vodstvo Lipika djelo je brzonogog Kurjakovića u 49. minuti, a domaćin vrlo brzo uspjeva izjednačiti rezultat. Otok ulaže mnogo napora kako bi u Otoku ostao barem bod i skoro je u tome uspio, ali nepredvidivi Kurjaković u 82. minuti postiže svoj drugi pogodak na utakmici i donosi zasluženu pobjedu Lipiku.

 Derbi Mladosti

 MLADOST – SLAVIJA 3:0

ANTIN – Igralište Paža. Gledatelja 200. Sudac Sudar (Belišće).
STRIJELCI: 1:0 – Nikolić (30.-11m), 2:0 – Nikolić (47), 3:0 – Kiš (73).
MLADOST: Pintarić, Ivanković, Sarvan, Tadić, A. Andričević, Šimunović, Aganspahić, Kiš, Nikolić (od 89. Đerđ), Knezović (od 77. Čaić), Novoselac. Trener Milan Janković.
SLAVIJA: Petković, Nikolaš (od 70. Jakovljević), Kvaternik, Jelčić, Majstorović, Vukoja (od 46. Kamenčak), Ančurovski, Valentić, Peharda, Marčinković, Valenta (od 46. Abramović). Trener Dalibor Bognar.
Derbi utakmica posljednjeg kola lige završila je pobjedom domaćina. U Antinu Slavija je izgubila od Mladosti rezultatski gledano dosta glatko, ali na terenu je bilo dosta drugačije. Prvi pogodak domaćih nakon pola sata igre bio je iz kaznenog udarca, koji je sudac Sudar dosudio na signaliziranje pomoćnika Fratrića, zbog navodnog igranja rukom Kvaternika. Mora se reći dosta rijedak slučaj da pomoćnik odlučuje je li kazneni udarac ili nije i da li je ako je udario rukom bila namjera ili ne. Pleterničani tvrde da nije bilo ni blizu ruke, a Nikolić je bio uspješan realizator i doveo Mladost u vodstvo iz jedanaesterca. Na početku drugog poluvremena opet je Nikolić iskoristio poklon, no ovoga puta obrane gostiju i povećao rezultat na 2:0. Konačan rezultat od 3:0 postigao je Kiš dosta lijepim šutom, nakon kojeg je Petković bio nemoćan i tako je detrbi zvršio pobjedom Mladosti u mogli bi reći „kanaliziranom“ dijeljenju pravde.