Utorak, 04 Veljača 2014 10:07

Pleterničani započeli s treninzima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NK SLAVIJA NASTAVLJA S ISTIM SASTAVOM -

PLETERNICA - Nogometaši Slavije iz Pleternice okupili su se nakon zimske stanke te započeli s radom i pripremama za nadolazeću proljetnu dionicu. Nakon pozdravne riječi upravnog odbora treneri Dalibor Bognar i Ante Pavličević započeli su s izvršavanjem zacrtanog plana i programa. Želja svih struktura unutar kluba je popeti se koju stepenicu više u poretku te se dobrim startom u prvih nekoliko kola uključiti u borbu za vrh prvenstvene ljestvice. Odaziv raspoloživih igrača u klubu je zadovoljavajući, izostali su tek oni koji zbog poslovnih ili studentskih obaveza doista nisu u mogućnosti redovito trenirati. Trenerima malu brigu zadaju tek niske temperature i snijeg koji je zabijelio požešku kotlinu.
Igrali na turniru u Zagrebu
Nakon nekoliko odrađenih uvodnih treninga prvi test Slavija je imala u Zagrebu kod drugoligaša NK „Rudeš“ na njihovom tradicionalnom turniru. Osim domaćina sudjelovali su još i NK „Nehaj“ iz Senja i NK „Mladost“ iz Prološca. Dva neodlučena rezultata (1:1, oba pogotka postigao je Jakovljević) bila su dovoljna za diobu trećeg mjesta jer su se Senjani bolje snašli kod izvođenja kaznenih udaraca, a za treće mjesto kazneni udarci nisu se izvodili. Unatoč prohladnom i kišovitom vremenu vremenu prikazani nogomet bio je zadovoljavajući za ovu fazu pripremnog perioda, a tome je pridonijela i podloga, tj. umjetna trava na kojoj je puno lakše kontrolirati loptu. Prvo mjesto pripalo je domaćinu turnira.

U planu je odigravanje još nekoliko prijateljskih pripremnih utakmica uglavnom sa starim sportskim prijateljima (NK „Mladost“ Cernik, NK „Hajduk“ Pakrac, NK „Oriolik“ Oriovac, NK „Libertas“ Novska, NK „Kutjevo“).
Prema najavama prvo proljetno kolo trebalo bi se igrati u prvom vikendu ožujka tako da će igrači pleterničkog trećeligaša imati dovoljno vremena dobro se pripremiti kako bi što spremniji dočekali početak prvenstva koje će otvoriti gostovanjem u Višnjevcu koji je u prvom kolu odigrao neodlučeno u Pleternici.
Sastav momčadi ostao je gotovo nepromijenjen, istupnice su dobili Tokić i Ravlić, treninzima se priključio Antunović, no prijelazni rok još uvijek traje i opcije za dolaske i odlaske još su otvorene i nisu konačne.