Nedjelja, 06 Travanj 2014 16:20

Revija promašaja i visoka pobjeda Slavonije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SLAVONIJA – MARSONIA   4:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Šušak (Valpovo). Pomoćnici Grofelnik (Valpovo), Kovač (Beli Manastir).

STRIJELCI: 1:0 – Zeba (12), 2:0 – Golik (29), 3:0 – Peharda (57), 4:0 – Pavelić (69).

SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević, (od 59. Darmopil), Jo. Neruda, Berdi, Golik, Jagodić, (od 72. Novak), Parmaković, Zeba, Peharda, (od 67. Žiška). Trener Željko Mitrović.

MARSONIA: Gavrić, Katanić, Tomas, Akšamović, Čanić, Šavrić, Kljajić, Mirković (od 61. Vrljić), Trepšić, (od 84. Stanišić), Ivanković, (od 77. Alfoldi), Kvesić. Trener Marijan Zovko.

IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić.

Od početka utakmice nogometaši Marsonie su se opredijelili za čuvanje vlastitog gola, što je olakšalo posao igračima Slavonije u osvajanju tri boda. Slavonija je već u 5. minuti bila u prilici za vodstvo. Pavelić je prevario svog čuvara u kaznenom prostoru gostiju i malo iskosa s desne strane izašao sam pred Gavrića. Kada se očekivao pogodak s 5-6 metara Pavelić pogađa vratara gostiju. Novu priliku za vodstvo imao je Berdi u 7. minuti nakon kornera, ali njegov udarac glavom s 2-3 metra od podloge završava u rukama Gavrića. Gosti su uzvratili iz kontra napada u 11 minuti, a slabu suradnju Parmakovića i Bošnjaka nije iskoristio nitko od igrača gostiju. U 12. minuti dvije čiste prilike u jednoj akciji za Slavoniju i pogodak Zebe. Najprije je na centaršut Pavelića s desne strane Golik glavom pucao s 7-8 metara i Gavrić ponovno brani, da bi odbijena lopta došla do Zebe, koji pogađa gornji desni kut Gavrićeva gola i 1:0 iz četvrte prave prilike. Do kraja prvog poluvremena igrači Slavonije su se u tri puta propisno obrukali. Pavelić u 22. i 28. minuti i Jagodić u 33. minuti kada su bili 1:1 s vratarom Marsonie Gavrićem. No, Gavrić je bio pobjednik zahvaljujući više nespretnosti napadača Slavonije nego kvalitetnim intervencijama. Povećanje vodstva od 2:0 djelo je Pavelića i Golika. Pavelić je probio desnu stranu, te uputio upotrebljiv centaršut na prvu stativu, Golik je pratio akciju i podmetanjem noge loptu skrenuo u mrežu. U drugom poluvremenu igrači Slavonije su stvorili još 5 čistih prilika za povećanje rezultata, uglavnom u situacijama 1:1. U 58. minuti Zeba u 68. minuti Žiška u 74. minuti Pavelić bili su oči u oči s Gavrićem ali niti jednom se nije zatresla mreža Marsonie, pa su gledatelji već bili dosta iznervirani igrom i slabom realizacijom napadača Slavonije. U 57 minuti Peharda je izbio sam pred Gavrića i lopta je kroz noge vratara gostiju završila umreži za 3:0. Četvrti pogodak je postignut iz dobre akcije Pavelić-Golik-Pavelić. Pobjeda Slavonije je mogla biti izražena daleko većim rezultatom da su napadači u čistim prilikama bolje reagirali, ali ako im se ovakve stvari budu događale i dalje, kvalitetnija momčad od Marsonie će to znati kazniti. Brođani su razočarali i s četiri pogotka u mreži mogu biti prezadovoljni.