Utorak, 15 Travanj 2014 10:24

3. HNL Istok - 22.kolo

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Poraz od posljednjeg

 OTOK – SLAVONIJA 1:0
OTOK – Gradski stadion. Gledatelja 100. Sudac Rupčić (Đakovo).
STRIJELAC: 1:0 – Blašković (6).
OTOK: Đurković, Divković, V. Šer (od 87. Škrobo), Tucaković, Čavlović, Peranović, Z. Šer, Šibalić, Matanović (od 90. Čekić), Baković (od 90. Gluhaković), Blašković. Trener Božidar Babić.
SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda (od 46. Žiška), Pavličević (od 51. Darmopil), Jo. Neruda, Berdi, Golik, Jagodić (od 50. Tomić), Parmaković, Zeba, Peharda. Trener Željko Mitrović.
Što reći o igri Slavonije kada izgubi utakmicu od ekipe koja je na posljednjem mjestu na tablici. Navijači su sigurno razočarani, ali igrači moglo bi se reći baš i ne, jer se čini da oni imaju svoju priču. Međutim poraz od Otoka je još jedna bruka i trenera i igrača. Teško se to može provariti, no sigurno će o tome imati što reći uprava kluba na čelu s predsjednikom Marinkom Šarićem. Slavonija je primila pogodak već na početku utakmice i praktički imala još gotovo 80 minuta vremena da stvari dovede do pozitivnog rezultata. No što su igrači učinili – ništa. Zbog toga teško se može komentirati ono čega nije bilo, a to je nogometa. Jasno da nije svijet propao što se utakmica izgubila, ali ima nešto što upućuje da se stvari neće odvijati kako trebaju i bolje je na vrijeme spriječiti i odstraniti probleme, nego poslije bezuspješno liječiti neizlječivo. Ipak taj dio posla je u domeni predsjednika kluba, koji će nadamo se znati povući pravi potez i usmjeriti brod u željenom pravcu.


Bodovi ostali u Pleternici

 SLAVIJA – BEDEM 3:1
PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Debraš (Slav. Brod).
STRIJELCI: 1:0 – Valentić (42), 2:0 – Marčinković (51), 3:0 – Dal. Žafaranić (57), 3:1 – Ležaić (83).
SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Majstorović, Vukoja (od 75. Šubara), V. Ančurovski (od 46. Abramović), Antunović, Valentić, Dal. Žafaranić, Peharda, Marčinković (od 72. Valenta), Jakovljević. Trener Dalibor Bognar.
BEDEM: Marjanović, Bešlić, Kosić, Lučić, Validžić, Marinčić (od 26. Veraja), Marošević (od 41. Škarica), Špoljarić, Ležaić, Žgela (od 52. Bionda), Jeličić. Trener Stjepan Bogdan.
CRVENI KARTON: Marjanović (41).
Iako je Slavija prvi pogodak postigla tek u 42. minuti utakmice, gledatelji su prije toga vidjeli po jednu pravu priliku s obje strane, koje nisu realizirane. Vodeći pogodak postigao je Valentić iz slobodnog udarca kojemu je prethodilo igranje rukom gostujućeg vratara van kaznenog prostora, pa je Marjanović morao napustiti teren a pričuvni vratar se nije snašao nakon šuta ispod živog zida i lopta je završila u mreži. Nakon toga u drugom poluvremenu strijelci za Slaviju bili su Marčinković u 51. i Dal. Žafaranić u 57. minuti, a počasni pogodak za goste postigao je Ležajić u 83. minuti.