Četvrtak, 15 Svibanj 2014 10:52

BICIKLISTIČKI KLUB LUKS RACING TEAM-A

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 
Ovog vikenda biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Team okušali su se na utrci u Grazu, Austrija. Mlade nade požeškog biciklizma, početnik Mirko Budimlić i kadet Zvonko Pedić su učestvovali na utrci Grazer Bike Opening Statteg, u vrlo jakoj konkurenciji mladih biciklista iz Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske i Hrvatske.
Zvonko Pedić je unatoč padu u drugom krugu i ozlijedi desne ruke utrku završio na dvadeset i četvrtom mjestu, ali je bio i jedini hrvat natjecatelj u 20140510 083127kategoriji do 17 godina. Mirko Budimlić u kategoriji do 15 godina (iako je mlađi) pokazao je da potencijal postoji, ali u konkurenciji biciklista iz biciklistički razvijenijih zemalja Mirko zauzima trideset i prvo mjesto.

- Treba naglasiti da su naši biciklisti po prvi puta u svojoj biciklističkoj karijeri vozili poligon kao prednatjecanje za XC utrku. Naši biciklisti su se svrstali u sredinu rezultata poslije poligona ali su onda možda platili danak lošijoj pripremljenosti od Austrijskih biciklista tako da su na utrci u šumi nešto i pali u poretku. Sve u svemu za naše mlade bicikliste vrijedno iskustvo, osnova za daljnje pripreme i napredak – kaže predsjednik kluba Igor Marač.
Istovremeno u Koprivnici je maraton utrku od 60 km vozio Krešimir Pavičić u kategoriji Master B, osvojio ukupno 48. mjesto od preko 160 natjecatelja, a u svojoj kategoriji Master B osvojio je vrlo dobro četvrto mjesto.