Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 14:43

Slavija i dalje ne poražena

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL – istok 3. kolo  -

HNK ĐAKOVO CROATIA - SLAVIJA 2:2 (1:2)

 ĐAKOVO – Igralište Đakovo. Gledatelja 150. Suci Roman Gomerčić (Otrovanec), pomoćnici Goran Loparac (Sladojevci) i Marko Gašparić (Virovitica).

 STRIJELCI: 1:0 Kovačić (8), 1:1 Jakovljević (23), 1:2 M. Peharda (32), 2:2 Čavla (68)

 ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Križanović (52. Grgačević), Mišić (78. Galičić), Bošković, Abramović (46. Čavla), Borko, Nikolić, Kovačić, Klemen, Ivić

 SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Ergotić, Jelčić, Žuljević, (90. Mikić), Valentić, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Marčinković (78. Antunović), Jakovljević (82. Kvaternik)

 Žuti kartoni: Abramović, Bošković, Klemen (Đakovo Croatia), Nikolaš, Marčinković (Slavija).

 Slavija je i dalje jedna od četiriju neporaženih momčadi (Mladost, Podravina, BSK) nakon 3 odigrana prvenstvena kola. Nakon zahtjevnog gostovanja u Đakovu vratili su se kući s vrijednim bodom. Đakovčani su pogotkom Kovačića prvi poveli no to nije obeshrabrilo Pleterničane, naprotiv to ih je razbudilo te su pogocima Jakovljevića i Mateja Peharde uspjeli preokrenuti rezultat i povesti. U 23. minuti Žuljević je tukao prema vratima no lopta se odbila od bloka ponovo prema njemu, ovoga puta uočio je Jakovljevića na daljoj vratnici te mu nesebično prebacio loptu za lijepu egzekuciju. Lopta se naime nakon voleja odbila od grede u mrežu. Drugi pogodak krenuo je od Jakovljevića koji se izborio za loptu nakon loše reakcije domaće obrane te se lopta odbila do Žuljevića koji svojom drugom asistencijom gura u prigodu mlađeg brata Pehardu. U situaciji „jedan na jedan“ s vratarom Peharda je ostao smiren i rutinirano poslao loptu pored nemoćnog Begovića. Pleterničani su bili i blizu pobjedi jer su propustili nekoliko izglednih prigoda za povećanje vodstva, dok je domaćin jednu svoju iskoristio za poravnanje i konačan rezultat. Prema razvoju utakmice i prigodama pri vodstvu Slavije zasigurno je moglo i bolje no i s bodom u gostima treba biti zadovoljan. To je već drugo gostovanje s kojeg se Slavija vraća bez poraza.